De geheime email van Doris K. & Willem L.- aflevering 29

Overzicht van personages zoals tot dusverre uit de mail naar voren is gekomen

Doris & Willem:ex-studiegenoten. Studie onbekend.
Doris: werkzaam in de New Age sector
Willem: graficus, na omscholing.
Allard: Partner van Doris
Diederik: Kind van Doris, niet noodzakelijkerwijs van Allard. Leeftijd 13.
Michelle: vriendin van Willem. Onlangs afgestudeerd.
Saskia: ex van Willem, vriendin van Frans, kent Doris en Willem van de studie. Moeder geworden.
Frans: vriend van Saskia. Studeert.
Hans: homofiele vriend en studiegenoot van Doris & Willem. Heeft dikwijls problemen met zijn ‘beestje’.
Anna: de zus van Allard en een goede vriendin van Michelle.
Wilma: collega van Willem. Willem kan niet goed met haar opschieten, Doris juist wel. Woont bij Doris in de buurt.
Janneke: een oude kennis van Willem en Doris.
Yvette: vaste oppas voor Dierderik. Kennis uit het café
Arnold: kennis uit het café. Danst graag op tafels

Korte samenvatting van het voorafgaande:

Willem is vertrokken naar China en Korea. Zijn laatste mail was er een vanaf een internetzuil op Schiphol:Wat een kleine kut-toetsen zeg. Niets handig die zuilen, waren zijn laatste woorden.
Michelle werpt zich vervolgens op als nieuwe mailpartner van Doris. Dat gebeurde per toeval omdat Michelle graag Pamela Anderson als wallpaper van de pc van Willem af wilde krijgen en daar Doris haar hulp bij nodig had. Nog niet helemaal bedreven in het mailen echter, stuurt Michelle per abuis een mail naar Doris die bedoeld was voor Pieter, een oude vriend van Allard, en die Michelle die week ervoor voor het eerst ontmoet had. De inhoud van die mail loog er niet om. Er lijkt sprake geweest van een `nachtelijk rendez-vous’. Pieter is getrouwd.
Doris vindt dat Michelle Willem belazerd heeft, meteen nadat deze zijn hielen gelicht heeft. Ik wil dat je er ONMIDDELLIJK mee ophoudt ook!, zo mailt Doris boos.
Michelle beweert dat er niets gebeurd is en verontschuldigd zich met ‘het is niet wat het lijkt’. Doris gelooft het niet helemaal en twijfelt of ze wel in wil gaan op Michelle haar verzoek het niet aan Willem te vertellen.

Aflevering 29

Beste Michelle,
Ik heb nagedacht over wat je me hebt gevraagd en kan niet aan je verzoek voldoen. Als ik tegen Willem zou verzwijgen wat er tussen jou en Pieter gespeeld heeft, zou ik mezelf niet meer in mijn ogen kunnen kijken. Om over Willem nog maar te zwijgen. Ik zal het niet van de daken schreeuwen maar ik ga Willem ook niet voorliegen. Bovendien vind ik dat je heel erg moet oppassen met dat contact met Pieter. Je liefdesleven is jouw zaak, maar bedenkt wel dat Pieter ook getrouwd is én een gezin heeft.
Heb je de screensaver al van de computer gekregen?

Doris

Ontvangen op de redactie: 6/9/’98

Beste Doris,

Goed, ik begrijp en accepteer je standpunt. Maar nogmaals: er is niets gaande tussen Pieter en mij. Op dat moment had ik even wat behoefte aan warmte en toevallig klikte het met Pieter. Dat is alles. Ik heb Willem al aan de telefoon gehad en gezegd dat ik echt om hem geef want dat ik namelijk ook zo. De lieverd had me al twee dagen proberen te bereiken maar ik was een beetje veel online. Ik heb namelijk een heel erg leuk chatkanaal ontdekt. Kanaal #30+ heet het. Allemaal hele leuke mensen van over de 30 over de hele wereld. Ik heb gister echt uren gekletst met een man uit Sydney. Hij stuurde me zelfs een foto, best een knappe man hoor! Morgenavond spreek ik ‘m weer. Leuk.
Oh ja, ik zag deze week je column niet in de Echo staan? Hoe komt dat nu? Liefs,
Michelle

Ontvangen op de redactie: 8/9/’98

Michelle,
Fijn dat je niet je mooie relatie met Willem op het spel gaat zetten voor Pieter. Maar wat je doet op dat chatkanaal daar moet je ook mee oppassen hoor! Soms ontstaan daar namelijk ook relaties uit, en als je al mailt dat-ie `best knap is’ dan klinkt het alsof het verder gaat dan zomaar een gesprekje. Maar goed, ik ga verder niet doen alsof ik je moeder ben, het is je eigen verantwoordelijkheid.
Mijn column verscheen niet in de laatste Echo omdat er een beetje geruzie is met de hoofdredacteur. Hij beweert opeens dat er geen geld meer voor is, terwijl ik onlangs nog gehoord had dat er meer advertentie-inkomsten dan gebruikelijk waren. Er klopt volgens mij dus geen bal van. Volgende week heb ik een bespreking met ‘m en als het me niet bevalt, ga ik naar de NVJ!
Doris.

Ontvangen op de redactie: 12/9/’98

Michelle,
Ik kreeg een mail over een virus op het internet binnen! Doe er je voordeel mee!
D.

>Ik kreeg net een waarschuwing binnen over een nieuw virus. Dit
>virus mag je echt onder geen voorwaarde downloaden.
>Iemand op het Internet verstuurt een hele leuke en
>aantrekkelijke
>screen-saver, nl. “The Budweiser Frogs”. (BUDDYLST.ZIP). Als je
>deze screen-saver download crasht je harde schijf, verlies je >alles en krijgt iemand van het Internet je login naam en
>wachtwoord. Het is eergisteren in omloop gebracht. Be careful.
>Wat de screen-saver aanbiedt is = File: BUDSAVER.EXE (24643 > > > > bytes)DL Time (28800 bps): < 1 minute.
>BUDDYLST.ZIP is een nieuw, behoorlijk gevaarlijk virus en er
>zijn niet veel mensen die dit kennen. De informatie is begin van >de week bekend gemaakt door Microsoft.
>Stuur dit bericht s.v.p. door aan iedereen die je kent en vertel
>het aan zoveel mogelijk mensen met een e-mail adres en die op
>Internet surfen.
>Zo wordt het hopelijk gestopt.

Ontvangen op de redactie: 12/9/’98

Doris,

Fijn dat mijn liefdesleven mijn eigen verantwoordelijkheid is. Dat wil ik ook graag zo houden, Doris! Je lijkt Kenneth Starr wel! Ik ben niet zo stom als die Clinton hoor (hoewel, als ik met Hillary getrouwd zou zijn…).
Heb wel het complete Starr raport gedownload (maar 250 Kb), het leest als een spannend pornoboek (bestaan die eigenlijk?), echt smullen geblazen. Blowjobs, masturberen met sigaren, pijpen onder het telefoneren met senatoren, stiekeme ontmoetingen… waarom hebben wij geen vieze koningin, of wellustige premier?
Heb je het ook gelezen?
Balen van dat gedoe bij de echo zeg. Anders dreig je gewoon met weggaan!
Het zal ook eens niet: het lijkt wel of iedereen gezeik met zijn werk heeft. Blij toe dat ik daar nu met Frans even geen last van heb, dat gaat allemaal best lekker. Ik kwam gister trouwens Bef tegen en die schijnt nu een bundeltje met verhalen uit te gaan geven. Hij had ook al meteen ruzie over de royalty’s.
Michelle

Ontvangen op de redactie: 13/9/’98

Dag Michelle,

Ik heb Rudolf (de hoodredacteur) ook inderdaad gezegd dat ik weg zou gaan als het me niet zou bevallen. Maar volgens mij heeft hij maar een klein verstandje. Ik ben er nog niet overtuigd dat de consequenties van mijn opmerkingen zijn doorgedrongen.
Als ik wil kan ik zo weg namelijk. Ik heb namelijk een nieuwtje, maar het moet wel onder ons blijven, Michelle. Je weet dat RTL4 bezig is met een ‘verjonging’? Nou, ik ben gevraagd door iemand daar of ik niet zou willen meedraaien in een redactie voor een nieuw gezondheidsprogramma, dat ingaat op ‘alternatieve gezondheid’. Het wordt gesponsord door de Body Shop! Goed he!? Ik denk er serieus over, het is natuurlijk best een sprong vooruit in mijn carriere. Allard vindt dat ik het meteen moet doen. Ik verdien ook een hoop meer meteen. Het is wel in Aalsmeer, dat is dan wel een beetje uit de buurt.

Groetjes,
Doris

Ontvangen op de redactie: 23/9/’98

Doris,

Dat klinkt goed zeg, van die nieuwe baan! Zou ik meteen doen, buitenkansje, toch? Laat die stomme Rudolf gewoon lekker in zijn sop gaar koken!
Michelle

Ontvangen op de redactie: 25/9/’98

Doris,

Als je dit leest voor 19.00 uur, kom dan even naar café de Blaffende Vis. Ik heb daar met Hans afgesproken, die ik toevallig tegen het lijf liep. Hij vroeg ook naar jou, tijd geleden dat we echt met Hans gekletst hebben toch? Hij schijnt nu heel vaak naar een sportschool te gaan en hij zag er inderdaad flink gespierd uit opeens. Hij zal natuurlijk wel weer een leuke vent gezien hebben die daar werkt of zo ;-).
Groetjes,
Michelle.

Ontvangen op de redactie: 26/9/’98

Michelle,
Nu ben ik ECHT boos hoor! Ga je in de Blaffende Vis weer aanpappen met een of andere vent. Je vraagt om moeilijkheden Michelle, en ik geloof zo langzamerhand niet meer dat je echt om Willem geeft. Je geeft slechts incidenteel om hem. Je zoekt het maar uit, maar ik ga je NIET ‘in bescherming’ nemen tov Willem.
Dat je het weet.

Doris

Ontvangen op de redactie: 27/9/’98

Hallo?!!!?,
Voel jij je wel helemaal lekker, Doris?! We hebben het hier wel over HANS, remember? Je weet wel: Hans, de homofiel die zelfs nog nooit naar een vrouw GEKEKEN heeft! Die Hans, die zonder omhaal iedere week met een andere MAN naar huis gaat en direct begint te blozen als een VROUW hem gedag kust. Die Hans dus.
Hoe dan ook. Ik vroeg je al eerder je je niet met mijn liefdesleven te bemoeien, dat geeft namelijk steeds van dit soort misverstanden. Ik herhaal dat verzoek nu. Bovendien trek ik mijn uitnodiging om ook naar de Blaffende Vis te komen in.
Je moet eens leren niet zo snel je conclusies te trekken, Doris!

M.

Ontvangen op de redactie: 28/9/’98

About de redactie