De geheime email van Doris K. & Willem L. – aflevering 31

Overzicht van personages zoals tot dusverre uit de mail naar voren is gekomen

Doris & Willem:ex-studiegenoten. Studie onbekend.
Doris: werkzaam in de New Age sector
Willem: graficus, na omscholing.
Allard: Partner van Doris
Diederik: Kind van Doris, niet noodzakelijkerwijs van Allard. Leeftijd 13.
Michelle: vriendin van Willem. Onlangs afgestudeerd.
Saskia: ex van Willem, vriendin van Frans, kent Doris en Willem van de studie. Moeder geworden.
Frans: vriend van Saskia. Studeert.
Hans: homofiele vriend en studiegenoot van Doris & Willem. Heeft dikwijls problemen met zijn ‘beestje’.
Anna: de zus van Allard en een goede vriendin van Michelle.
Wilma: collega van Willem. Willem kan niet goed met haar opschieten, Doris juist wel. Woont bij Doris in de buurt.
Janneke: een oude kennis van Willem en Doris.
Yvette: vaste oppas voor Dierderik. Kennis uit het café
Arnold: kennis uit het café. Danst graag op tafels

Korte samenvatting van het voorafgaande:

Willem heeft per email een teken van leven gestuurd. Hij heeft het zeer naar zijn zin in China. Op één probleempje na echter: hij heeft een dijk van een geslachtsziekte opgelopen en werd daarvoor op niet mis te verstane wijze behandeld in een lokaal ziekenhuis. De redactie werd misselijk van de beschrijving. Willem schrijft dat het een of andere infectie is die hij heeft opgelopen in een meertje waar hij besloot te gaan zwemmen. Michelle weet echter wel beter, en vermoedt dat Willem weer eens een slippertje begaan heeft.

Aflevering 31

Lieve Doris en Michelle,
(omdat ik hoorde dat jullie nu met elkaar mailen, stuur ik de mail nu naar jullie beiden).
Alles gaat hier prima, na de medische strubbelingen van vorige week. Ik heb nog wel wat smerige thee moeten drinken en zeewier moeten eten, maar afgezien daarvan gaat alles nu weer naar wens.
Vanavond ga ik me eens flink bezatten want daar ben ik erg aan toe.

Ontvangen op de redactie: 2/11/’98

Ha, Doris,

Ik kreeg gister opnieuw een mailtje uit China, heb jij het ook gezien? Zo niet, dan kun je het hieronder even lezen:

Hi there,

We’re sorry to inform you that mister Willem L. is taken to hospital in Beijing to receive treatment for his injuries. I was informed that he had been drinking too much alcohol last night. Due to this, his private parts and bladder have been affected. He’ll undergo surgery tomorrow.

Sincerely,
Dr. Xiao Wang, surgeon in the Beijing People’s Hospital

Erg hè? Ik begin me nu toch wel echt zorgen te maken. Willem is natuurlijk weer helemaal losgegaan, stom rund.
Wat moet ik doen? De ambassade in Beijing bellen? Ik ga in ieder geval maar het ziekenhuis terugmailen om te kijken of ze verder iets weten.

Ontvangen op de redactie: 5/11/’98

Michelle,

Jeetje, ik schrok me een hoedje zeg. Ziekenhuizen in China zijn natuurlijk niet je dat. Maar Willem is natuurlijk wel een taaie. En een hele zware operatie lijkt me dit nou ook weer niet. Ik zou inderdaad maar even het ziekenhuis mailen en vragen wat er precies met ‘m gaat gebeuren en hoe lang het gaat duren.
Sterkte Michelle, in deze moeilijke tijd!
Liefs,

Doris

Ontvangen op de redactie: 6/11/’98

Lieve Doris

Dank je voor je ondersteunende woorden. Het deed me goed. Vannacht kon ik helemaal niet slapen. Ik ben nog maar even een stukje gaan wandelen want het werd toch niks met het slapen.

Michelle

Ontvangen op de redactie: 7/11/’98

Lieve Michelle,

Heb je ook opeens die nieuwe mail uit China gekregen van Willem? Ik neem haast aan van wel, maar voor de zekerheid zet ik ‘m hier nog maar even:

Ha, mensen,

Ik hoop dat jullie niet te erg geschrokken zijn, maar die ;mail die jullie kregen van `Dr. Xiao Wang’ was dus FAKE. Een practical joke van een kennisje hier waar ik een tijdje mee optrek. Jullie begrijpen hopelijk dat ik er evenmin om kon lachen als dat jullie dat konden. Sorry voor de onrust die ontstaan is. Ik heb dan ook gezegd dat ik geen zin meer heb om verder met d’r op te trekken. Het gaat feitelijk prima met me. Het doet nog wel een beetje pijn, maar het wordt met de dag minder. Die kruidenmengsels van die lui hier helpen werkelijk. (is dat niet iets voor je column, Doris!?). Nu ga ik langzamerhand weer terug richting naar Korea, want van daaruit zal ik terugvliegen naar jullie beiden, en al die anderen die me al weken hebben gemist als kiespijn 😉
Misschien ga ik trouwens nog ff naar Thailand, want ik heb nog een dag of 12. Ik heb gehoord dat je daar namelijk heel lekker speenvarken kan eten, aan zo’n spit. Dat lijkt me dus erg spannend. En warm is het er bovendien ook, en dat kan ik wel weer gebruiken want hier in China is het zo nu en dan ijskoud.

Liefs,

Willem.

Een hele geruststelling dus, nietwaar? En binnenkort komt-ie dus weer terug bovendien!

Groetjes,
Doris

Ontvangen op de redactie: 9/11/’98

He, Doris,

Ja, ik kreeg het mailtje ook. Ik was natuurlijk opgelucht, maar weet ook 100% zeker dat dat `kennisje’ van ‘m die dus zo lollig was die mail te sturen, OOK de aanstichter is van Willems geslachts-probleempje. Vast weer zo’n sekreetachtig type waar Willem soms zo makkelijk door wordt gevangen. Eikel, hij leert het ook nooit.
Maar goed, door al dit gedoe met Willem (hij weet zelfs als-ie 1000-en kilometers weg is, toch altijd weer de aandacht te trekken), weet ik niet hoe het eigenlijk met jou is, Doris. Hoe staat het met je column in de Echo en met Allard en Diederik. Vertel eens!

Ontvangen op de redactie: 12/11/’98

Michelle,

Ja, Willem weet altijd de headlines te halen. Het is en blijft een man, hè… (hoewel we dat na zijn probleempjes niet helemaal meer zeker weten natuurlijk…. 😉
Met mij gaat het wel goed. Met Diederik wat minder alleen. Het blijft een beetje sukkelen op school en hij heeft ook nog steeds geen vriendinnetje gehad terwijl-ie inmiddels alweer bijna 15 is. Ik heb niet het gevoel dat-ie zich echt op zijn gemak voelt op school. Maar het zal ook wel komen door die toestand met Allard twee jaar terug. Daar is-ie natuurlijk nog niet helemaal over heen. Ik voel me daar nog steeds schuldig over, maar ik weet ook dat het nog veel erger voor Diederik was geweest als we wel bij elkaar waren gebleven. Ik zag laatst een aflevering van Barend en Witteman waarin gediscussieerd werd over het gegeven dat kinderen van gescheiden ouders daar jaren later nog steeds last van schijnen te hebben. Daar schrok ik toch wel van. Ik ga er maar eens met Hans over praten denk ik, zijn ouders zijn immers ook al jaren gescheiden.
Oh ja, en verder ga ik volgende week met Janneke een weekje naar Budapest! Je schijnt daar fantastische modderbaden te hebben en dat willen we wel eens proberen. Kunnen we een reportage over schrijven voor onze column.

Doris

Ontvangen op de redactie: 16/11/’98

About de redactie