De geheime email van Doris K. & Willem L. – aflevering 34

Overzicht van personages zoals tot dusverre uit de mail naar voren is gekomen

Doris & Willem:ex-studiegenoten. Studie onbekend.
Doris: werkzaam in de New Age sector
Willem: graficus, na omscholing.
Allard: Partner van Doris
Diederik: Kind van Doris, niet noodzakelijkerwijs van Allard. Leeftijd 13.
Michelle: vriendin van Willem. Onlangs afgestudeerd.
Saskia: ex van Willem, vriendin van Frans, kent Doris en Willem van de studie. Moeder geworden.
Frans: vriend van Saskia. Studeert.
Hans: homofiele vriend en studiegenoot van Doris & Willem. Heeft dikwijls problemen met zijn ‘beestje’.
Anna: de zus van Allard en een goede vriendin van Michelle.
Wilma: collega van Willem. Willem kan niet goed met haar opschieten, Doris juist wel. Woont bij Doris in de buurt.
Janneke: een oude kennis van Willem en Doris.
Yvette: vaste oppas voor Dierderik. Kennis uit het café
Arnold: kennis uit het café. Danst graag op tafels

Korte samenvatting van het voorafgaande:

Michelle is bijzonder kwaad want ondanks eerdere toezeggingen van Willem is-ie met kerstmis niet teruggekomen uit Korea en heeft ook niks van zich laten horen. Ze is zo boos dat ze geen trek meer in Willem heeft en verder `alles wil doen wat God verboden heeft’, inclusief `flirten met getrouwde mannen’. Michelle stelt voor on samen met Doris op een nieuwjaarsfeestje alle remmen los te gooien. Doris zegt misschien later te komen, als Diederik eenmaal in bed ligt.
Doris had zich verheugd op een reisje naar de modderbaden in Budapest maar dat gaat niet door als gevolg van een foutje in het overboeken van het geld.

 Aflevering 34

Hé Doris,

Jezus wat heb ik een kater zeg… Ik weet echt bij God niet meer wat er allemaal gebeurd is. Het is nu 19.30 en ik ben echt net wakker. Ik heb een scheur in mijn rokje, mis mijn trui en mijn tasje. Heb jij enig idee wat er gebeurd is gister?

Michelle

Ontvangen op de redactie: 1/01/’99

Lieve Michelle,

Jazeker weet ik wat er allemaal gebeurd is maar ik weet niet of jij dat wel wil weten.
Liefs,

Doris.

Ontvangen op de redactie: 1/01/’99
Oh, shit. Wil ik dit inderdaad wel weten? Getver, er zijn toch geen echt nare dingen gebeurd, he?? Ik had net Frans aan de lijn die beweerde dat ik door een tafel heengezakt ben? Klopt dat? Ik heb eerlijk gezegd wel een blauwe heup ja.
L.
Michelle

Ontvangen op de redactie: 1/01/’99

Michelle,

Hier dan de feiten, ik kan het niet mooier maken dan dat het is:

je bent inderdaad door een tafel gezakt, en wel de tafel waar AL het eten opstond je bent niet alleen door de tafel gezakt, maar samen met Bef voordat je met Bef door de tafel bent gezakt, heb je met ‘m gezoend in de douches die naast dat zaaltje waren (je had een koude douche eigenlijk goed kunnen gebruiken) vervolgens scheurde je uit je rok toen je probeerde op te staan je hebt nog ene Maria beledigd door te stellen dat ‘ze een onderkin heeft en geen mooie borsten’ vervolgens heb je over de schoenen van Andrea gekotst en tot slot kwam WILLEM om 4.00 uur `s nachts binnen, waarna je zei `gut, ach…besta jij ook nog?’ toen heb je een poging gedaan Peter aan te randen, hetgeen niet lukte omdat je steeds op de grond viel. Toen heeft Willem je maar naar huis gebracht.

Dit lijkt me een avond met nog een flinke nasleep, Michelle.

Liefs,
Doris

Ontvangen op de redactie 2/01/’99

Hee, goeie ouwe Doris!
Dat is nog eens een mail om mijn thuiskomst mee te vieren, zeg! Reuze handig, die samenvatting. Ik heb gelijk maar een eigen account voor Michelle aangemaakt want ik geloof toch niet dat het echt de bedoeling is dat ik dit soort dingen onder ogen krijgen. Haar emailadres is michelle@****.nl. Desalniettemin: reuze handig, die samenvatting.Dat had ik er met Michelle in deze staat nooit uitgekregen. Hoewel de ravage die ik om 4.00 uur aantrof natuurlijk wel het een en ander suggereerde.
In ieder geval is het goed om te zien dat er nog wat gebeurt hier in dit gat. Na al mijn avonturen in Korea en China kon ik me bijna niet meer voorstellen dat mijn hart hier echt sneller zou kunnen gaan kloppen. Maar zowaar, mijn lieve Michelle weet natuurlijk weer precies de juiste snaar te raken… Heb je enig idee waarom ze zich zo gigantisch heeft laten vollopen??
(en hoe is het trouwens met jou Doris?)

Liefs,
Willem

Ontvangen op de redactie: 3/01/’99

Godver Willem, wat heb je toch een bord voor je kop soms! Michelle had er natuurlijk op gerekend dat je met de kerstdagen thuis zou zijn. Zoals bekend zou je al in SEPTEMBER terugkomen. En die praktical jokes van die maat van je daar over overspel, hebben Michelle natuurlijk ook weinig goeds gedaan. Je begrijpt ook niks van vrouwen, Willem!. Heb je er al met Michelle over gesproken?
Maar goed, gelukkig ben je eindelijk terug, en zoals ik merk ben je weinig van je streken verloren.
Met mij gaat het wel goed, alleen heeft Diederik wat problemen. Hij is zo somber de laatste tijd en teruggetrokken. Ik wilde met ‘m naar Boedapest gaan want ik heb van Janneke gehoord dat de modderbaden daar een zeer geneeskrachtige werking hebben, zeker voor mensen die een beetje somber zijn.

Liefs,
Doris

Ontvangen op de redactie: 4/01/’99

Ha Doris,

Dat gaat geloof ik toch niet allemaal goed hier. Lag ik jjuist lekker mijn jetlag uit te slapen, maakt Michelle wakker om een sfijn een beetje ruzie te gaan maken.
Ik vind dit niet terecht. Goed, misschien had ik wat eerder terug kunen komen, maar uiteindelijk is DIT de kwestie: ik kom thuis en zie hoe MICHELLE het met Jan en alleman probeert aan te leggen. Als er al over een schuldvraag gesproken kan worden, dan ligt die in ieder geval niet bij.
Ik kan godverdomme geen maand weg en zij raakt direct in alle staten.
En dat een beetje op hoge toon tegen mij blèren dat ze er genoeg van heeft. Heeft ze opeens bedacht dat ze weer op zichzelf wil wonen. En dat allemaal omdat ik er met kerstmis niet was! En omdat ik zeg dat ze niet zoveel moet drinken als ze daar niet tegen kan. Ik kom doodleuk binnenvallen met nieuwjaar en daar tref ik me toch een dronken tor aan. En ja hoor: mevrouw wil gelijk op zichzelf gaan wonen.
Ha! Moet ze vooral doen. Jij en ik weten immers nog hoe ze er aan toe was toen ik haar net leerde kennen. Niets was ze. Een niemand! Gewoon een hittepetitje uit de provincie dat van toeten noch blazen wist. Niets wist ze: niet welke restaurants goed waren, in welke galleries je absoluut niet moet komen. Van Scholte, Van der Heijden of Bolink had ze zelfs nog nooit gehoord. Alles wat ze weet, heb ik der geleerd.
Maar nu is mevrouw opeens beledigd om niets en wil ze zolang bij Frans en Saksia gaan logeren!
Dat is toch belachelijk? Wat jij, Doris?

Liefs, Willem.

Ontvangen op de redactie: 6/01/’99

Lieve Willem,

Laat dit nu niet zo uit de hand lopen, Willem dat is nergens voor nodig. Ze heeft niets misdaan. Goed, dan is ze één avond een beetje doorgeschoten. Alsof jouw dat nooit is overkomen! Wees nou redelijk en zeg gewoon dat het je spijt.Slapen jullie er gewoon nog een paar nachtjes over, dat is het zo overgewaaid.

Liefs,
D.

Ontvangen op de redactie: 6/1/’99

O ja, o ja?! En hoe zit dat dan met die Peter waar ik hier van alles over lees in jullie mailtjes? Huh? Huh? Wat mij betreft GAAT ze maar bij Frans wonen. Opgeruimd staat netjes.

Willem.
Ontvangen op de redactie: 7/1/’99

Ik vind het hoogst onbeleefd om in andermans mail te lezen. Bah.

Doris.
Ontvangen op de redactie: 7/1/’99

Zo Willem en Michelle!
En nu heb IK er een beetje genoeg van. Iedere keer raak ik betrokken bij dat suffe, kinderachtige gekibbel van jullie. Als ik niet gewoon normaal als goede vrienden met jullie kan kletsen, zonder iedere keer betrokken te raken in jullie shit, dan hoeft het voor mij even niet hoor. Ga eerst maar eens fijn die toestanden oplossen en dan hoor ik het wel weer.
Gegroet

Doris

Ontvangen op de redactie: 7/1/’99

Nou, kom, kom, Doris. Reageer je nu niet een beetje overdreven? Zo vaak zit je toch niet in mijn gezeik over Michelle? En trouwens, hoe vaak we het wel niet over Allard en jou gehad hebben! Ons emailcontact is toch juist zo goed omdat we het steeds over dergelijke zaken gehad hebben?
Kom gewoon fijn naar café de Blaffende Vis vanavond, Hans, Arnold, Bef en nog wat anderen zullen er zijn. Ik neem ook foto’s mee van mijn reis namelijk! Hier vast een voorproefje:

willem
Hier zit ik dus met Daoistische monnik

willem boot
En hier zit ik in een boot met een aantal leuke mensen die ik in Yokohama ontmoette.

Kom nou gewoon vanavond, dan ken ik je weer!

Liefs,
Willem

Ontvangen op de redactie: 9/1/’99

About de redactie