De geheime email van Doris K. & Willem L.- aflevering 36

Overzicht van personages zoals tot dusverre uit de mail naar voren is gekomen

Doris & Willem:ex-studiegenoten. Studie onbekend.
Doris: werkzaam in de New Age sector
Willem: graficus, na omscholing.
Allard: Partner van Doris
Diederik: Kind van Doris, niet noodzakelijkerwijs van Allard. Leeftijd 13.
Michelle: vriendin van Willem. Onlangs afgestudeerd.
Saskia: ex van Willem, vriendin van Frans, kent Doris en Willem van de studie. Moeder geworden.
Frans: vriend van Saskia. Studeert.
Hans: homofiele vriend en studiegenoot van Doris & Willem. Heeft dikwijls problemen met zijn ‘beestje’.
Anna: de zus van Allard en een goede vriendin van Michelle.
Wilma: collega van Willem. Willem kan niet goed met haar opschieten, Doris juist wel. Woont bij Doris in de buurt.
Janneke: een oude kennis van Willem en Doris.
Yvette: vaste oppas voor Dierderik. Kennis uit het café
Arnold: kennis uit het café. Danst graag op tafels

Korte samenvatting van het voorafgaande:

Doris is naar Boedapest geweest met Diederik in de hoop dat zijn somberheid wat zou afnemen. Doris merkt dat Diederik echter niet meer zo graag wil praten met zijn moeder en vraagt dus of WIllem niet eens met ‘m wil praten omdat `hij een vader mist’. Ook denkt Doris dat Diederik blowt. Willem vindt het geen goed plan om een `vader-zoon’-gesprek aan te gaan maar na aanhoudende druk van Doris gaat hij toch akkoord. Uit het `male-bonding’-gesprekje komt vervolgens het volgende naar voren: `We hebben het gehad over voetbal (Feijenoord gaat de competitie winnen) , vrouwen (Britney Spears vind-ie een stuk) en auto’s (hij wil zijn motorrijbewijs halen)’.

Tot slot komt Doris met de mededeling dat Michelle in Galtür op skivakantie is, daar waar de lawines naar beneden razen.

Aflevering 36

Hé Doris
Voordat je je verder ongerust maakt: ik heb net Michelle aan de lijn gehad en ze maakt het naar omstandigheden goed. Links en rechts kwamen de afgelopen dagen lawines naar beneden maar Michelle d’r chalet is ontzien. Nu is ze naar een kleuterschool in een lager deel van Galtür overgebracht. Daar vandaan heeft ze me gebeld op de mobiele telefoon van een Oostenrijkse hulpverlener.

W.

Ontvangen op de redactie 24.2.99

Goddank! Mijn gebeden zijn dus verhoord!
Doris

Ontvangen op de redactie 25.2.99

Doris,

Of je gebeden verhoord zijn dat weet ik niet. Volgens Michelle had het te maken met `heldhaftig optreden’ van de Oostenrijkse hulpverleners.
Hoe het ook zij, als het goed is komt ze overmorgen per militair vliegtuig thuis.
Willem

Ontvangen op de redactie 26.2.99

Ik hoor net dat Michelle besloten heeft om nog wat langer te blijven in Insbrück omdat ze het daar `wel naar d’r zin heeft’. Mooie boel. Zitten wij ons hier een beetje ongerust te maken, zit mevrouw gewoon rustig vakantie verder te vieren.
Willem

Ontvangen op de redactie 27.2.99

Mis je Michelle soms, Willem?

D.

Ontvangen op de redactie 27.2.99

Hoe kom je daar nou bij?! Ik was maar wat blij toen ik het hoofdstuk ‘relatie met Michelle’ eindelijk kon sluiten na al dat gedoe. Overigens heb ik gister toevallig een aanzoek gehad dus wat dat betreft schiet je echt mis met die rare veronderstellingen van je. Heb je dat soms in je glazen bol gezien?!

Willem

Ontvangen op de redactie 27.2.99

Nou ja, zeg! Doe niet zo schofterig Willem. Dat jij niet gelooft in het spirituele hoeft nog niet te betekenen dat je mij meteen een beetje belachelijk gaat zitten maken. Daar ben ik NIET van gediend. Ik vind dat je je excuses moet aanbieden.

D.

Ontvangen op de redactie 28.2.99

Ok, sorry. Het was een beetje flauw van me.

W.

Ontvangen op de redactie 28.2.99

Hm, nou vooruit dan maar. Omdat ik zo gewend ben aan je lompheid, zullen we maar zeggen…
Vertel ‘s, wat is dat voor een ‘aanzoek’ waar je het over had?

Ontvangen op de redactie 1.3.99

Die aanzoek die komt van Sylvia. Een leuke meid van mijn werk, hoewel wel wat mollig… Maar gelukkig zag ik dat ze bij Tell Sell daar reuze handige oplossingen voor hebben. Ze vroeg ik of ik een keertje wilde komen eten. Dat leek me wel wat dus volgende week gaat ze goulash voor me maken.
Tsss, weet je wie ik gister trouwens op tv zag? Hans! Bij Veronica, ‘Het Liefdesnest‘ heet het. Hoe toepasselijk voor Hans! Hij werd geinterviewd over het homo-huwelijk. Samen met een nieuw vriendje trouwens, maar goed, what else is new. Heb je dat programma wel eens gezien? Wat een tenenkrommend irritant mens presenteert dat zeg, echt onvoorstelbaar. Hans had er zichtbaar moeite mee. Toen ‘m op een gegeven moment gevraagd werd of-ie soms maagd was, proestte-ie het echt uit van het lachen. Ik dacht even dat-ie ging weglopen maar hij zat de rit uit.
Groet!
W.

Ontvangen op de redactie 3.3.99

Ik zal maar weer over al die vrouwonvriendelijke woorden uit je mail heenstappen, maar je bent echt een `male chauvinist pig’, Willem. Het is maar dat je het weet en ik hoop dat Sylvia daar ook snel achterkomt. Ik wens haar nog meer succes dan jij.
Hans in het liefdesnest? Hihi…klinkt goed zeg. Ik ken dat programma niet, ik kijk vrijwel nooit tv Willem, dat weet je toch? Maar ik zal Hans er eens naar vragen. Maar vies van aandacht is-ie natuurlijk nooit geweest.
Diederik kwam vorige week trouwens thuis met een plaat van Britney Spears en een poster van een Harley Davidson. Je stereotype mannelijke invloed is wel heel erg duidelijk, Willem!

Ontvangen op de redactie 4.3.99

Dat etentje met Sylvia is even uitgesteld omdat ze afbelde. Beetje raar, helemaal omdat ze geen reden opgaf. Nu ja, het zal wel een verkoudheidje wezen ofzo.
Gister belde ik trouwens Michelle op omdat ik dacht dat ze wellicht al thuis zou zijn en dat bleek ook het geval te zijn. Alleen nam niet Michelle de telefoon op maar een man met een Duits accent… Inderdaad: ‘de vriendelijke hulpverlener uit Insbrück’. Zouden ze soms lawines veroorzaken om vrouwen te versieren daar? Het is toch onvoorstelbaar met wie Michelle allemaal het bed induikt.

Ontvangen op de redactie 5.3.99

Willem,
Eigenlijk heb ik een beetje schoon genoeg van dat gezeur over je liefdesleven, weet je dat? Eerst zit je te ontkennen dat je Michelle mist, dan spui je allerlei schandalig seksistische praat over Sylvia en vervolgens zit je je op te winden dat Michelle iets met een andere man heeft terwijl je dus enkele mails geleden stelde dat je `maar wat blij was toen je het hoofdstuk ‘relatie met Michelle’ eindelijk kon sluiten na al dat gedoe’. Ja, ja.
Ik krijg het idee alsof je helemaal niet meer in contact met je gevoelens staat, Willem!
Doris

Ontvangen op de redactie 5.3.99

Ja hoor eens, alsof ik niet genoeg heb van gezeur over jouw problemen. Neem nu Diederik bijvoorbeeld. Ik heb je nota bene vorige maand nog geholpen door een keer met hem af te spreken en een zogenaamd ‘vader-zoon-gesprek’ te voeren. En dan mag ik niet eens zeuren over mijn liefdesleven’? Kom nou zeg!
W.

Ontvangen op de redactie 6.3.99

Goh, fijn dat ik het weet, zeg. Denk maar niet dat ik erover peins om je lastig te vallen over Diederik als je daar geen trek in hebt. Fijn dat je dat zo subtiel duidelijk maakt, Willem!

Ontvangen op de redactie 7.3.99


Even tussen al het gekift door: heb jij dat recept van die vegetarische curry? Sylvia komt nu bij mij eten maar ze blijkt vegetarisch te zijn!

Ontvangen op de redactie 8.3.99

Begin je WEER over je liefde. Dringt er dan helemaal niets meer tot die botte kop van je door? Blijkbaar niet. Ik heb er dan ook voorlopig geen zin meer in als het op deze manier moet. Zoek maar iemand anders om tegen te zeuren zeg.

D.

Ontvangen op de redactie 8.3.99

Doris?

Ontvangen op de redactie 8.3.99

Doris?!
Ben je nou echt boos?!

Willem.

Ontvangen op de redactie 10.3.99

D O R I S!!

Ontvangen op de redactie 13.3.99


About de redactie