De Geheime Email van Doris K. & Willem L. – slot


Overzicht van personages zoals tot dusverre uit de mail naar voren is gekomen
Doris & Willem:ex-studiegenoten. Studie onbekend.
Doris: werkzaam in de New Age sector
Willem: graficus, na omscholing.
Allard: Partner van Doris
Diederik: Kind van Doris, niet noodzakelijkerwijs van Allard. Leeftijd 13.
Michelle: vriendin van Willem. Onlangs afgestudeerd.
Saskia: ex van Willem, vriendin van Frans, kent Doris en Willem van de studie. Moeder geworden.
Frans: vriend van Saskia. Studeert.
Hans: homofiele vriend en studiegenoot van Doris & Willem. Heeft dikwijls problemen met zijn ‘beestje’.
Anna: de zus van Allard en een goede vriendin van Michelle.
Wilma: collega van Willem. Willem kan niet goed met haar opschieten, Doris juist wel. Woont bij Doris in de buurt.
Janneke: een oude kennis van Willem en Doris.
Yvette: vaste oppas voor Diederik. Kennis uit het café
Arnold: kennis uit het café. Danst graag op tafels

Samenvatting van het voorafgaande
Nadat Doris weer eens goed kwaad is geworden omdat Willem ongevraagd bepaalde aspecten van zijn liefdesleven met haar deelt, reageert ze niet langer op zijn mail. Dit weer tot grote ergernis van Willem. Na veel hangen en wurgen krijgt hij haar zover weer te reageren. Na enige discussie komt het hoge woord eruit: “… op het moment dat echt duidelijk werd dat jullie relatie duidelijk en volkomen ten einde was of zou zijn, braken mijn ware gevoelens door … Wat deze gevoelens precies betekenen weet ik niet …”
Voor Willem wordt de verwarring hierdoor alleen maar groter. Vervolgens vertelt Doris het sprookje van het prinsesje Doris. Daarin verhaalt ze niet alleen van de kennismaking tussen Willem en Doris, ook blijkt dat Doris vreselijk verliefd was op Willem. Als klap op de vuurpijl komt naar voren dat Doris en Willem op een zwoele zomeravond de liefde bedreven…

Lieve Doris,

Even tussendoor: ik stuur je een programma’tje mee. ICQ heet het. Reuze handig. Kan je elkaar berichten stuur zonder email. Moet je installeren, leuk!

Een reuze romantisch sprookje, maar wat is nu exactly de point? Het leven is nooit meer geworden zoals tijdens onze studententijd? Nee, natuurlijk niet: daarvoor heet het studententijd en niet studentenleven.
Ik ben het zonder meer met je eens dat het een prachtige tijd was, maar het is zo dat het voorbij is. We hebben vreselijk gelachen (en ook vreselijk gehuild vergeet dat niet, je moet het ook niet te zeer romantiseren) maar het komt nooit meer terug.

Liefs,
Willem.

Ontvangen op de redactie: 18.4.’99

Willem,

Je mist godverdomme mijn punt! Je bent verdomme toch niet achterlijk! Ik heb het niet over studententijd. Ik heb het over jouw en mij!
Ik leg mijn ziel voor je bloot en jij begint over studententijd te wauwelen. Ik leg je uit dat iedere vrouw in haar leven één man ontmoet waar ze helemaal blind voor gaat. Waarvan ze voor altijd zal houden, wat ie verder ook flikt. Welke man dat is, weet je direct. En ik zeg je dus dat JIJ die man bent, domme boer! Suffe klootzak!

Doris.

P.S. wat is dat dan voor programma? En wat moet ik er dan mee doen?

Ontvangen op de redactie: 19.4.’99

Lieve Doris,

Je wilt me toch niet gaan vertellen dat onze kortstondige romance daar aan de Nieuwe Meer meer dan een avondje harmless fun was? Dat je het als begin van iets groots had gezien?

Willem

P.S. Je moet er gewoon op dubbelklikken dan installeert het zich vanzelf.

Ontvangen op de redactie: 19.4.’99

Dat heb ik dus juist verteld ja.

D.
P.S. Er gebeurt niets als ik dubbelklik.

Ontvangen op de redactie: 19.4.’99

Lieve Doris,

Waarom kom je daar dan pas nu mee? Nu, wat is het, meer dan 10 jaar later. Waarom heb je dat dan toen niet gewoon gezegd? Ik snap er geen bal van.
Als je zegt dat ik de man ben waar je blind voor gaat, wat natuurlijk reuze vleiend is, dan snap ik niet dat je dat al die tijd voor je houdt.

Willem.

P.S. Misschien is er iets fout gegaan met het versturen. Ik stuur je de file nog eens. Gewoon dubbelklikken en dan moet je wat simpele vragen beantwoorden en klaar.

Ontvangen op de redactie: 20.4.’99

Lieve Willem,

Misschien is dat inderdaad dom van me geweest, misschien had ik inderdaad direct moeten zeggen hoe de zaken ervoor stonden. Maar de dagen daarop was je nergens te vinden. Toen ik je eindelijk weer vond, stond je te tongen met een of andere blonde sloerie. Wat had ik moeten doen? Je op de schouder tikken, en je vertellen dat ik voor altijd de jouwe was?
Vlak daarop vertrok je naar de Verenigde Staten voor een half jaar en toen je terugkwam, bracht je Susan mee terug. Ook geen geschikt moment om eens onze liefde door te nemen is, het wel?
En ga zo maar verder: er was altijd wat.

Liefs,
Doris

P.S. Ja, hij doet het nu wel maar ik snap niet goed wat ik nu moet doen. Zit ik achter een firewall?

Ontvangen op de redactie: 21.4.’99

En Allard dan?

Nee, je zit niet achter een firewall.

W.

Ontvangen op de redactie: 21.4.’99

Allard was een vergissing, zoals inmiddels ook wel is gebleken. Ik was bang dat ik altijd alleen zou blijven als ik op jou bleef wachten. Ik dacht ik wel zou leren van Allard te houden. Dat was ook wel zo, maar niet echt. Bovendien bleek hij niet van mij te houden. Kortom: een hoop ellende en moeite, maar het heeft geen zoden aan de dijk gezet: ik ben nog steeds alleen, precies zoals ik vreesde.

Liefs,
Doris.

P.S. Ik snap het nog steeds niet met dat programma. Wat moet ik er eigenlijk mee. Is het niet gewoon een flauwe grap? Daar ben ik niet voor in de stemming. Kan je het anders niet gewoon vanavond komen installeren, dat is misschien wel zo makkelijk. Dan kook ik ook voor je.

Ontvangen op de redactie: 22.4.’99

Pfff, dit valt me toch allemaal wat rauw op mijn dak Doris. Ik had echt geen idee.
Ik weet niet goed wat ik hier allemaal op moet zeggen eigenlijk. Ik ben in de war.
Ik moet hier even over nadenken.

W.
P.S. Sorry, vanavond kan ik niet. Ik heb een afspraak voor mijn werk.

Ontvangen op de redactie: 22.4.’99

Lieve Doris,

We zijn nu toch in een wat wonderlijke situatie terechtgekomen door al deze onthullingen. Het kan natuurlijk niet anders dan dat het onze huidige relatie beïnvloedt. Op welke wijze kan ik niet overzien.
Heb jij daar bij stilgestaan toen je bedacht hiermee naar buiten te komen?

W.

Ontvangen op de redactie: 25.4.’99

Ik weet het niet Willem. Ik voel me weer net zo onzeker als toen. Kunnen we het niet gewoon proberen? We weten immers wat we aan elkaar hebben… we houden van elkaar… we zouden een goed team zijn!

Liefs,
Doris

PS. Wat moet ik nu verder met dat ICQ?

Ontvangen op de redactie: 25.4.’99

Natuurlijk houden we van elkaar. Maar Jezus, om nu gelijk in een relatie te stappen? Denk je ook niet dat het voor ons allebei meer een soort broer en zus houden van is geworden na al die jaren?

Ik kom vanavond wel even dat ICQ installeren.

Ontvangen op de redactie: 25.4.’99

Voor jou kan ik niet spreken, Willem, maar wat mij betreft: Nee, het is geen `broer en zus houden van’.
Ik kan je gelukkig maken, Willem. Echt waar: ik ken je. Ik weet wat je wil, waar je van houdt, wat je lekker vindt in bed, wanneer je alleen wilt zijn en wanneer je behoefte hebt aan een schouder om op uit te huilen.

Ontvangen op de redactie: 25.4.’99

Ik MOET nu weg. Ik heb afgesproken met Michelle. Ze heeft nog wat spullen van me.
Ik ben rond tienen bij je om ICQ te installeren, dan praten we hier verder over.

Tot straks
W.

Ontvangen op de redactie: 25.4.’99

Naschrift redactie:
Dit was het laatste mailtje dat op redactie aankwam. Wellicht dat Doris en Willem hun gesprekken inmiddels via ICQ voortzetten. Misschien is Willem na zijn bezoek aan Doris op 25 april nooit meer vertrokken en is de reden tot email-conversaties verdwenen. Of misschien heeft de situatie zich op andere wijze ontwikkeld.
In ieder geval lijkt de emailwisseling tussen Doris en Willem ten einde.
Daarmee is tot onze spijt ook een einde gekomen aan ‘De geheime email van Doris K. & Willem L.’

About de redactie