Geachte Redactie

Laat verder ook maar
Ik wilde niet gelijk gaan zeuren. Je moet dingen tenslotte een kans gunnen, maar nu weet ik het zeker: ik vind volkskrant magazine een grote aaneenschakeling van onzin. Denken jullie nu werkelijk dat er ook maar iemand op dit soort ongein zit te wachten? Alsof het iemand iets kan schelen dat bekende Nederlanders de grootst mogelijke moeite moeten doen om 150 euro te besteden aan cultuur omdat ze het te druk hebben met het bezoeken van gratis galavoorstellingen. Alsof Manon Uphoff en Ellen ten Damme ook maar op enig moment in staat zouden zijn om zelfs maar de suggestie te wekken dat ze ook maar iets zinnigs te melden hebben. Alsof het interessant zou zijn te lezen wat voor leuk huis-, tuin- en keukenvondstje beroepsneuzelaar Klootwijk deze week heeft gedaan. En verder lullige onzin-mode-foto’s en een tweedehands stijlrubriekje. Over die suffe fotostrip hoeven we het natuurlijk al helemaal niet te hebben.
Nu zou met al dat soort geleuter nog wel te leven zijn als het magazine verder inhoudelijk iets bracht. Maar blijkbaar veronderstelt de redactie van volkskrant magazine dat het afdrukken op glimmend papier de redactie verder ontslaat van de verplichting ook nog iets zinnigs te melden. Als je dan toch met alle geweld een artikel over de Findhorn Community wilt schrijven (wat ik mij maar moeilijk kan voorstellen), zorg er dan in ieder geval voor dat het een beetje de diepte ingaat en niet op het rimpelloze wateroppervlak stil blijft liggen. Een basisvraag als ‘waarom zijn mensen in deze club geïnteresseerd’ zou toch wel beantwoord mogen worden opdat de lezer zich niet afvraagt waarom dit stuk eigenlijk geschreven had moeten worden. En dan Dick Maas: iedereen weet zo langzaamaan toch wel dat de man alleen veel kankert en verder weinig tot niets te melden heeft. Er gaat geen editie voorbij of alle `artikelen’ zijn weer gulzig verdronken in het human interest sausje.
Juist heb ik gezien dat de jongste editie van het magazine ruim aandacht heeft besteed aan Liesbeth List onder de verheffende titel `Liesbeth List bestaat weer‘. Liesbeth List? Ik ben sprakeloos.
Ik verzoek u dit magazine voortaan niet meer door een banenpooler in de zaterdageditie te vouwen maar separaat te sturen naar het gratis antwoordnummer van mijn papierbak. Ik dank u zeer.

P. van Zutphen,

Den HaagL’edicola; WB-archief
meer stukken van deze auteur
meer stukken in dezecategorie
alle in hetarchief hoekhoek

About rogier verkade