Goud van Oud

Enkele malen per maand is mijn vriendin in een zeer speciale bui. Vaak vermoed ik het ’s morgens bij het ontbijt al. Schalkse blikken, al te zorgvuldig bereidde koffie en een zweverige glimlach die het ergste doet vermoeden. Terwijl een tergend saaie werkdag aan mij voorbij glijdt, bereidt zij van alles voor. Bij thuiskomst verlichten honderden kaarsen woonkamer, badkamer en slaapkamer, er ligt een stapeltje romantische cd’s klaar en de schoonheidsspecialiste heeft zichtbaar haar best gedaan. Aan het eind van de middag heeft mijn vriendin zichzelf gehuld in de finishing touch: Liquid Latex.
Liquid Latex De modernere types onder ons weten wellicht dat het rubberen kledingstuk zich alweer enige tijd in grote populariteit mag verheugen wegens ‘reuze spannend’. En terecht. Nadeel van rubber kledij is echter dat je er een overdreven perfect figuur voor moet hebben. Anders zit het op bepaalde plaatsen te strak hetgeen allerhande klachten met zich meebrengt variërend van ademhalingsproblemen tot afgestorven lichaamsdelen tengevolge van lokaal zuurstofgebrek. Ook is mogelijk dat het kostuum niet strak genoeg zit, waardoor het kledingstuk gaat lubberen en het gewenste effect verloren gaat. Mijn vriendin heeft iets nieuws ontdekt dat het beschreven probleem omzeild. Het heet Liquid Latex, het wordt gefabriceerd door de firma Skintight en het mag met recht een Amazing Discovery genoemd worden.
Liquid Latex wordt alsof het verf is met een kwastje op het lichaam aangebracht. Vervolgens even wachten, et voilà: rubberen kledingstuk. En met een perfecte pasvorm waar de firma Sloggi nog een puntje aan kan zuigen.

Drie weken geleden was het weer zover. Buiten loeide de wind en de regen sloeg tegen de ruiten, maar binnen was het warm, romantisch en zwoel. Mijn vriendin was er helemaal klaar voor en ik kon, aangespoord door zoveel passie en opwinding, niet achterblijven.De avond viel even later volkomen in het water. Wij hadden ons nog maar net op het bed neergevlijd toen onze concentratie ernstig verstoord raakte. Dwars door het romantisch gekweel van een niet nader te noemen Italiaanse levenskunstenaar klonk een messcherp getik. Niet hard, maar luid en constant genoeg om als heel erg storend te worden ervaren.Ik wilde gelijk opspringen om de oorzaak van dit euvel te achterhalen, maar met een gemene rugby-tackle wist mijn vriendin deze actie in de kiem te smoren. We hebben maar eens in de zoveel tijd een speciale avond en volgens haar is het absoluut niet de bedoeling dat ik op dergelijke avonden de strijd aanbind met tikkende verwarmingsbuizen, kortsluitende bandrecorders of hakkelende ventilatoren.

Het tikken werd erger. Even later werd de oorzaak van het tikken volkomen duidelijk toen er plots een ijskoude straal regenwater over de rug van mijn vriendin kwam te lopen. Het dak lekte. En niet zo’n beetje ook. Daar ging onze romantisch samenzijn. Heen en weer rennend met emmers, dweilen en pannen probeerden we de schade in te dammen. De Italiaanse levenskunstenaar zette een nieuw getergd lied in, en in het kaarslicht stond mijn vriendin, berubberd en wel, met een dweil in de hand richting plafond te foeteren.
Op dat moment kreeg ik een reuze idee. Waarom had ik daar niet eerder aan gedacht? (Om een of andere reden denk je dat altijd als je een reuze idee hebt). De oplossing was zo simpel: rubber, latex, veilig verpakt, ademend maar waterdicht, speciale coating, insmeren en opdrogen, inpakken en wegwezen! Jubelend deed ik een rondedansje, hetgeen mij op een bestraffende blik van mijn vriendin kwam te staan.

Dames in Liquid Latex De volgende ochtend stond ik bij de doe-het-zelf-handel en legde ik mijn lumineuze idee voor aan de verkoper:
– Kijk! Het zit als volgt: de dakpannen op het dak van mijn huis zijn totaal opgesleten, lekgeregend, stukverzuurd. Het hoeft maar een beetje te plenzen en het water loopt er dwars door heen…
– Dan moet u er nieuwe pannen opleggen, meneertje.
– Ja, nee, vertel mij wat. Het probleem is alleen dat dakpannen aan de prijzige kant zijn en het zal een aardige duit kosten om een heel dak te vervangen. Er gaan immers nogal wat pannen op een dak.
Dat begreep de verkoper ook. Hij trok een serieus gezicht en knikte ernstig. Dat was inderdaad een probleem. Ik vervolgde mijn verhaal:
– Nu heb ik mij gisteren iets bedacht. Mijn vriendin en ik waren juist lekker bezig en even later dacht ik opeens: hebben jullie niet een paar vaten rubberen coating voor mij? Dan smeer ik daar het hele huis mee in en hoepla: met zo’n zelf gefabriceerd reuze-condoom om mijn huis ben ik van het hele gelazer af!
– U bedoelt toch niet…
– Jawel! Zoals een condoom geslachtsziektes en ongewenste zwangerschappen buiten de deur houdt, houdt een rubberen coating regen en andere ellende buiten! Fantastisch idee, niet?

En zo stond ik ’s middags op het dak met een oude bezem en een paar honderd liter vloeibaar rubber. Een vrolijk Italiaans deuntje fluitend, bezemde ik het hele dak onder het rubber. Aan het eind van de dag was de klus geklaard en automatisch had ik mijn schoenen van nieuwe zolen voorzien (een stukje gemist). Erg tevreden met mijzelf overzag ik mijn prestatie. Niet alleen ging berubberen veel sneller dan opnieuw bepannen, het was ook veel goedkoper en als klap op vuurpijl nog makkelijker ook.
Mijn vriendin was vanaf het begin beduidend minder enthousiast. Een typisch Proper-onzin-idee, vond ze. De nadelen sprongen volgens haar direct in het oog. Ten eerste stonk het hele huis van binnen en buiten naar oude binnenbanden, ten tweede had ik een gloednieuwe bezem vernield en bovendien was dit plan gedoemd te mislukken. Altijd weer prettig, dat grenzeloze vertrouwen van je partner.

Vandaag regent het opnieuw. Ik weet niet hoe het mogelijk is, maar het dak lekt nog steeds. Mijn vriendin zit met een vreselijk `zie-je-nu-wel’-gezicht van oor tot oor te grijnzen. Mijn vertrouwen in rubber, latex, elastiekjes, autobanden en bungy-jumpen is tot een nulpunt gedaald.
Als mijn vriendin straks is uitgegiecheld, moeten wij maar eens een ernstig gesprek voeren waarbij we het gebruik van condooms evalueren.
Volgens mij is de bescherming die deze zogenaamde rubbertjes zouden bieden, zwaar overtrokken.

Emile Proper

About emilio