Goud van Oud

Niet meer jagen
Ik ben helemaal gek van Indianen! Ik heb er al heel veel boeken over en die zijn allemaal heel erg spannend. En ik ben al vier keer naar Dances with Wolves geweest! Alleen nu zijn ze niet meer echt, want ze zijn allemaal opgesloten in reservaten, en kunnen niet meer jagen. En er zijn ook heel veel Indianen vermoord (vooral in Amerika!), alleen maar omdat de Amerikanen hun land wilden hebben. Dat vind ik heel erg jammer en gemeen, want nu zijn ze niet zo leuk meer. Nu zitten ze eigenlijk in de gevangenis. Ik heb al een brief geschreven en ik hoop dat heel veel mensen dat gaan doen! Ik ga later naar Amerika om ze in het echt te zien en ze te helpen als ze er nog zijn.

Joris (9 jaar)

Ik verveel me
Ik ben Meike en ik verveel me. Ik verveel me elke dag, elk uur, elke minuut verveel ik me. Ik verveel me op school, mijn ouders vervelen me en mensen met een hobby vind ik ook vervelend. Ik verveel me zo ontzettend, dat ik er buikpijn van krijg, er misselijk van word. Ik drijf mijn hele omgeving tot waanzin met mijn algehele verveling en het kan me niet schelen, want hun gezeur verveelt me ook. Ik hoef maar twee seconden met iets bezig te zijn en het verveelt me, mateloos en onomkeerbaar. En als je denkt dat ik dan toch mooi een brief heb geschreven naar dit vervelende brievenrubriekje, vergis je je ook, want ik verveelde me na de eerste zeven woorden al zo erg, dat de rest van de brief door mijn zus is geschreven.

De zus van Meike

Verdrietig
Gister zwom hij nog
Een beeld zo vertrouwd
Ik zal hem nooit meer vergeten
Dobberend in zijn mooie vissekom

Nu is mijn visje doodgegaan
Zonder afscheid te nemen
Hoe kon hij dat nou doen?!
Verdronken in zijn mooie vissekom

Ernst (13 jaar)

Rare ouders
Hoi Sjors (‘mijn vader spaart postzegels’, #42), ik heb ook een beetje een rare vader en moeder. Een half jaar geleden hebben mijn vader en moeder een videocamera gekocht en nu zijn ze elkaar de hele tijd aan het filmen. En dan filmen ze de hele tijd dingen die ik helemaal niet leuk vind. Gisteren pakte mijn vader onze poes bij de staart en trok haar helemaal de lucht in en toen hing hij haar in de lamp (dat vond ik echt belachelijk!) en dat gingen ze toen filmen en ze moesten heel hard lachen, maar ik vond het helemaal niet leuk. Dat is toch zielig! En soms doet mijn moeder haar kleren uit en dan doet ze heel raar en dan gaat mijn vader dat ook filmen.

Jannieke van Meerstal (11 jaar)
Stom
Ik heb een hele stomme juf. Maar straks lekker niet meer want dan ga ik naar groep 5!
Nou, doei!!

Micha (7 jaar)


Waarom?
Een jaar of 4 geleden zag mijn leven er als volgt uit:
Ik zat op de havo en dat ging wel goed en ik had al een vriendje gehad en dat was ook best leuk af en toe. Mijn vader was veel aan het werk maar meestal in het weekend wel thuis. Met mijn moeder kon ik vaak `s middags thee drinken als ik uit school kwam. Ik kreeg een lief kleine broertje (Arend).

En nu is mijn leven zo:
Ik ben twee keer blijven zitten en moet nu naar de mavo. Ik heb twee nieuwe vriendjes gehad, maar de ene wilde alleen mijn vriendje blijven wanneer ik nare dingen in bed zou doen en van de andere moest ik steeds naar hele harde en agressieve muziek luisteren. Mijn vader bleek steeds zo laat op kantoor te moeten blijven omdat hij was gaan zoenen met een mevrouw daar. Mijn moeder heeft hem toen met een bijl aangevallen en zit nu in de gevangenis. Mijn vader ligt nog steeds in het ziekenhuis. Mijn oma verzorgt ons nu maar zij moet eigenlijk meer verzorgd worden dan wij. En Arend is opeens heel vervelend en maakt steeds al mijn spulletjes kapot (hij spoot laatst bijvoorbeeld een hele fles parfum van mij leeg in mijn kamer).
Hoe kan dat nou allemaal opeens? Een vriendin van mij die aan astrologie doet, had ik het in de sterren kunnen lezen maar wat koop ik daar nu voor? Mijn oma zegt dat het er over vier jaar heel anders uit zal zien, en vast veel beter maar hoe kan ik dat nou geloven? Ik weet niet of ik wel wil weten hoe het over 4 jaar is. Straks wordt het net zo erg als de laatste 4 jaar. Nee, als dat zo is dan wil ik er eigenlijk liever niet meer zijn. Zijn er mensen die dit herkennen en wat hebben ze toen gedaan? Laat het me alsjeblieft weten.

Een meisje van 16Big Brother
Wie vindt Big Brother ook heel tof? Ik wel namelijk! Vooral Ruud eigenlijk, en Sabine ook wel. Mijn vader zegt steeds dat het heel stom is en `hypocriet’ of zoiets raars. Maar hij schrijft voor een of ander krantje en zegt dat hij over Big Brother heeft geschreven dat het heel slecht is. Nou, ik vind lekker van niet!!
Wie heeft er spulletjes van Big Brother? Ik ben nu mijn kamer met allemaal dingen van Big Brother aan het versieren, zoals een grote poster van iedere bewoner. Wie heeft toevallig Sabine, Maurice en Karin voor me want die heb ik nog niet. Misschien wil iemand die ruilen voor een heleboel flippo’s, want die heb ik nog en eigenlijk ben ik nu te oud voor flippo’s (ik ben bijna 11!).

Michiel
(10)

De Achterwerk Artiest

`Ik ben Jolanda en 10 jaar. Ik vind poep heel grappig maar van mijn moeder mag ik niks over poep zeggen en dus heb ik er maar een stripje van gemaakt. Niet tegen mijn moeder zeggen hoor!’
Alleen
Gisteren is mijn moeder voor het eerst naar haar werk gegaan. Ze was heel blij. Maar misschien vinden jullie me heel stom maar ik ben niet blij. Ik kwam gisteren thuis en toen was er helemaal niemand, en toen voelde ik me opeens zo heel erg alleen. Ik durf er niet met mijn beste vriendin erover te praten, want ik denk dat ze me kinderachtig vindt. En met mijn moeder praten kan ook niet, want ze is zo blij met haar werk en ik zou ook best wel mooiere kleren willen hebben.
Ik weet niet of er kinderen zijn die hetzelfde probleem hebben. Ik hoop het niet voor jullie, maar als het zo is, dan wil ik wel weten wat jullie eraan gedaan hebben. Het hoeft niet per se met een moeder te zijn, maar dat je je gewoon alleen voelt en het niet durft te zeggen.

Mireille de Vecht (11 jaar)
Ps: ik heb geen broertjes en zusjes en mijn vader werkt ook.

About rogier verkade