Het Plagiaat: brief aan Ayaan

Brief aan Ayaan

Lieve Ayaan,

Ik ben trots op je. Echt trots. Dat je zo ferm opkomt voor al die gesluierde meisjes die nog in elkaar geslagen moeten worden.

Dat je dat gaat voorkomen. Dat je liever als Jeanne d’Arc in rook opgaat dan te zien hoe je soortgenootjes de burka nog verder over hun koppies moeten trekken om de schrammen en blauwe plekken te verbergen. Dat je met gevaar voor eigen leven de emancipatie van de moslimvrouw ter hand neemt. Ik kan het maar niet geloven. Zo nobel, zo altruïstisch, zo barmhartig! De Nobelprijs voor de Vrede moet weer eens naar een vrouw gaan. In Zweden hebben ze best een zwak voor dappere allochtone meisjes. Ik weet dat je je niet gek laat maken door masculiene macho’s als Frits, Henk en Jan. Dat heb ik zelf gezien (sic). Je kent de slinkse trucjes waarmee ze zich superieur willen voordoen. Schitterend sla je terug met antwoorden gebaseerd op je gevoel. Ze begrijpen niets van je omdat de mannelijke arrogantie hen naar het hoofd is gestegen. Ze zijn het levende bewijs van jouw heilige missie, maar te arrogant en te dom om dat te beseffen. Zoals je ook van Aartsen op zijn nummer zette! De man is tot op het bot toe gemotiveerd om op zijn (krijt)strepen te staan, nu hij net zelf de kroon van fractievoorzitter heeft opgezet. Mooi dat je ‘m dus in zijn kruis trapte door voor je beurt met de portefeuille integratie aan de haal te gaan. Zwaar onthutst moest-ie voor de camera biechten over deze autoriteitscrisis. Dankzij jou, Ayaan!

Natuurlijk verliet je dat beklemmende wespennest van de arbeiders. Dat is toch ook niks voor jou?! Je maalde er niet om dat gehaaide Gerrit je losweekte als de ideale liberale excuusallochtoon. Het doel heiligt de middelen, en zo’n nobel doel mag wel ten koste gaan van je eigen reputatie. Ja zelfs een samenzweerderige ontmoeting met die andere liberale voorvechtster van het recht van de vrouw, Nelie Kroes, heb je doorstaan. Een ontmoeting die linke Bram mooi heeft geregeld. Prachtige trap na voor Wouter en zijn enge vriendjes. Zo gebruik je mannen, Ayaan. Net zoals ze jou vroeger gebruikten. Alleen vrouwen met echte kloten weten de rollen om te draaien. En daarom ben ik zo trots en vol bewondering.
Die ontmoeting met Gerrit op de luchthaven, na je dagenlange avontuur onder de grond. Geweldig. Complimenteer Gerrit en Nelie voor de regie, het was een werkelijk sublieme scène. Het wordt zeker verplichte leerstof voor de spin doctor in opleiding.

Lieve Ayaan, wil je mij één ding beloven? Als je Gerrit niet meer nodig hebt, druk je hem dan ook in de modder? Namens alle bijstandsmoeders die dankzij Gerrit de komende jaren ook ondergronds zullen moeten om te kunnen overleven. De moslimvrouw in Nederland wil graag meer rechten, zonder dat op de bijstand te verliezen. Maar dat had je natuurlijk al begrepen.
Een glibberige zalm vang je niet zo makkelijk. Maar jij kan het, Ayaan.

Liefs,

Vincent

About rogier verkade