Redactioneel 12.03

WB hanteert het hakmes!
Na veertien afleveringen is het eindelijk zo ver. Het einde van 2003 betekent ook het einde van de reeks WB eist het hoofd van….

Wij hebben kandidaten voorgedragen, ze tot aan de grond toe afgebrand, en gehoopt u ertoe te kunnen verleiden op de ‘Ja, kop eraf’ knop te klikken. Als beloofd zal nu de meest gehate kandidaat met zijn of haar kop op het hakblok komen te liggen. De volledige uitslag en de voltrekking van het vonnis kunt u bezien in de laatste aflevering van WB eist het hoofd van…
 

Contactadvertenties ten einde
Het leven op het WWW kan bij vlagen verdraaid eenzaam zijn. Writers Block riep daarom haar rubriek contactadvertenties in het leven. Selectie was simpel: elke niet commerciële advertentie werd geplaatst.
Hier komt nu een einde aan. Het lijkt er wel op alsof alleen geïnteresseerden in seksslaven, sm, geile natte kutjes, en nog zo wat, gebruik maakten van de wb-contactadvertenties, en we denken toch dat hiervoor betere sites bestaan.

We houden er dus mee op. Just like that, ja. Maar we willen de eenzamen van het web nog wel een goede tip meegeven: zet jezelf beter op de liefdesmarkt, en ontplooi je kwaliteiten. En daar heeft WB nog wel een formulier voor. Het vacatureformulier namelijk. Voor schrijvers en dichters, al dan niet in spe. (En gezien de advertenties die we hier af en toe binnenkrijgen vermoeden we dat er toch heel wat schrijverstalent tussen de zoekenden moet zitten.)

Dichter valt af en breekt door
Schrijven en dichten voor WB loont. Konden we vorige maand nog de doorbraak van schrijver Rob Kappen melden, dit keer breekt een dichter door dankzij publicatie in WB. En hoe! Op een druilige zondagmiddag (of wat was het) druppelde er een mailtje van de Belgische Regionale Milieuzorg binnen met de vraag of wij de persoonlijke gegevens van dichter Palescue konden doorgeven. Dat deden wij natuurlijk niet zomaar. Stel je voor dat Palescue zijn afvalzakken te vroeg buiten had gezet en een fikse boete in het vooruitzicht was gesteld? We lieten Palescue daarom maar zelf contact opnemen.
Maar Regionale Milieuzorg bleek helemaal geen boete in gedachte te hebben. Het bureau, gespecialiseerd in afvalpreventie,ophaling en -verwerking in 16 Limburgse gemeenten, hoopte een gedicht van Palescue te gebruiken op hun kerstkaart, die ze naar al hun aandeelhouders, de gemeenten en collega’s zouden sturen. Palescue stemde in:
 

Wat een leuk idee om mijn tekst te gebruiken voor uw Eindejaarswens. Uit uw adres en uw bericht begrijp ik dat u gemeenten in Belgisch Limburg voorziet van afvaldiensten. Optimist als ik ben betekent het gebruik van mijn gedicht een internationale doorbraak; pessimist als ik ben zie ik mijn loopbaan als dichter definitief belanden op de mestvaalt van de geschiedenis. (…) Tenslotte: bij het doorsturen stelde de redactie van “Writer’s Block” een mogelijke beloning van 10.000 euro in het vooruitzicht. Dat lijkt me wel zeer goed betaald, maar een symbolische vergoeding van, zeg, 100 euro is wellicht mogelijk uit uw budget. Mijn bankrekening is [censuur] (maar wellicht is het handiger om cash bij te sluiten in een gesloten envelop rond de presentexemplaren.)
Of Palescue de 100 euro uiteindelijk gekregen heeft weten we niet, maar een doorbraak is het. Hoera!

De prijs voor de Nederlandstalige fantastische literatuur 2004
De Tijdlijn organiseert in 2004 een wedstrijd voor literatuur. Artikelen van maximaal 6000 woorden met ‘fantastische elementen’ (horror, fantasy, griezelverhalen, magisch realisme etc.) kunnen voor 1 september 2004 ingestuurd (upgeload) worden op www.smartgroups.com/groups/detijdlijn. Uitgebreide informatie over de wedstrijd is te vinden in het reglement.

Nieuwe auteurs
Een beetje wel ja. Klaas Zandman schreef een mooi verhaal, maar eigenlijk gebruikt hij een pseudoniem en schrijft hij wel vaker voor WB. Mensen die zijn stijl herkennen en weten wie Klaas eigenlijk is, komen in aanmerking voor een WB t-shirt.

Deadline komend nummer
Het februarinummer zal dat zijn, dus u kunt er nog even rustig over nadenken. Wie een bijdrage wil leveren aan dit nummer is van harte uitgenodigd, en welkom geïnviteerd zoals de redactie graag pleegt te zeggen. Deze moet dan wel binnenzijn vóór 5 februari 2004. Stuur je artikel of gedicht bij voorkeur via het vacatureformulier, maar mailen met redactie@writersblock.net kan ook (zorg ervoor dat je mail door het spamfilter heenkomt, dus artikelen over Viagra liever via het formulier).

Redactie

Aan dit nummer werkten mee:

J.K. Harsman, Sam Gerrits, Peter D’Hollander, Gerard Mutsaers, Giacomo Romano, Klaas Zandman, Robert van Dijk, Tracey Paul, Dikke Daan, Palescue, Joris Denoo, Emile Proper, Arnold Jonk, Melissa van Amerongen, Rogier Verkade, Sofie van der Sluis, Maarten van Groningen, en Take Vrijlandt

tml>

About de redactie