WB eist het hoofd van

We zeggen het niet graag. U kent WritersBlock. Altijd bereid de zonzijde te zoeken. En altijd in staat die ook die vinden. Maar toch, het moment is daar. We zijn Maxima helemaal zat.
En dan hebben we het niet over die foute vader. Aan onze ouders is ook van alles mis. Goed, ze zijn niet medeplichtig aan massamoord. En wat ze verkeerd deden, daar hebben we afstand van genomen. Maar dat zijn kleine verschillen. Details! Details waar we overheen stappen, met speels gemak.
Nee, waar we ons maar niet overheen kunnen zetten is het emailtje dat ze naar haar vriendinnen heeft gestuurd, na de aankondiging van haar zwangerschap. Daarom meldde ze plompverloren dat ze haar kind zou gaan omleggen als het zich als een prinsje of prinsesje zou gaan gedragen.
PARDON?
Zich niet als een prinsesje gedragen? En Maxima zelf dan? Die doet, dunkt ons, niet anders. (Terecht ook, zal menigeen aanvoeren. Ze is immers een prinses, dus waarom je anders voordoen dan je bent.) Laat onderstaande tekst even rustig op je inwerken. Het is de oorspronkelijke, uitgelekte e-mail waarin het heuglijke nieuws vermeld werd.

Dear Friends, Alex and I are very happy to tell you that, if everything goes well (and why shouldn’t it???), we will have a child in the beginning of January. Yes! I am pregnant!!! We are terribly excited and cannot wait till that moment. Future mother is doing very well, thank God out of the first three months dizziness/exhaustion period, still having a hard time believing it. Future Father is amazingly proud – but trying to realize what is REALLY happening. All types of tips are welcome, where to buy pregnancy clothing (no tents please), larger shoes than EVER, trollies (small-medium-large, inside the car-out of the car), maternity nurses, nannies, yoga exercises, pre-birth rattlers, etc. See you very soon. With lots of love,

Bovenstaande tekst wordt ontsierd door een onthutsend zwakke schrijfstijl, semantische imperfecties en gaat, meer in het algemeen, gebukt onder een hysterie waarvan het glazuur van de tanden springt. Was het niet W.F. Hermans die eens opmerkte dat leestekens (zoals driedubbele uitroeptekens) een stilistisch zwaktebod zijn? Jawel, W.F. Hermans was het.
Maar goed, nogmaals, WritersBlock wil ook dat door de vingers zien. Waar we over vallen is de oproep aan het einde van de tekst waarin onze vriendin Maxima vraagt waar goede kinderjuffers te koop zijn. Zelfs als we dat laatste, in al onze mildheid, maar overdrachtelijk oppakken neigt dit toch wel naar prinsessengedrag. Let op het meervoud. Kinderjuffrouwen. Eén is niet genoeg. Welnee. Een hele kudde is nodig. Maar wee het kroonprinselijk gebeente als het, nadat het is opgevoed door een leger kinderjuffrouwen op een ommuurd landschap waar vrijelijk op zwijntjes geschoten kan worden, prinsesselijk gedrag zou gaan vertonen. Dat mag niet. Het kind moet wel gewoon blijven. Net als de ouders.
Kom toch.
Maxima heeft reeds twee keer gerechtelijke geschiedenis geschreven. Speciaal voor haar werd een, grondwettelijk kwestieuze, verordening uitgeschreven zodat haar stulpje vanaf de openbare weg niet gefotografeerd mag worden. Ze is als enige Nederlander ooit met het opgeven van een valse naam weggekomen na het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval. Waarin ze, wederom uniek, haar zijpaadje ter rechtszitting tot een hoofdweg wou promoveren.
Maxima gedraagt zich niet anders dan een prinsesje. Net als haar man die zich niet anders dan een kroonprins gedraagt. Misbruik makend van de rechten die daar bij horen.
Interne link
Wat vinden de WB lezers? Wat is het lot van het hoofd van Maxima?Klik hier voor het antwoord
En WritersBlock vindt dat allemaal prima. Maar dan niet ineens gaan roepen dat het aanstaande kindje ook zo gewoon moet blijven. Want dan zeggen we: nee. Die kop moet rollen. Waarvan akte.

Redactie
Wat vind jij?

Moet het hoofd van Maxima klaterend over de klinkers rollen? Geef je stem!
Na 10 afleveringen ‘WB eist het hoofd van…’ maken we de balans op en zal in een fijne flash-animatie de kop van de meest gehate kandidaat rollen na een behandeling met de valbijl.

Ja, onder de guillotine!
Nee, ik heb groot respect voor deze integere kandidaat

About de redactie