Het Plagiaat: Zalmlog

Vrijdag 21 mei 2004

Een vrije dag, omdat ambtelijk Nederland een dagje thuis mocht blijven. Net als gisteren, maar toen mocht de rest van Nederland dat ook in verband met hemelvaartsdag.

Het gaf me de gelegenheid gegeven King of Zelda uit te spelen en weer eens thuis te eten. ’s Avonds nog wat telefoontjes.
Vandaag ook wat telefoontjes van politieke aard. Aan het eind van de middag mocht ik nog een bijeenkomst van plattelands huisvaders toespreken. Over Europa. Daar was het nieuws dat Engeland, Frankrijk en Duitsland gezamenlijk hebben besloten dat het niet erg is dat ze in toekomst afspraken in het kader van het stabiliteitspact niet meer willen nakomen nog niet doorgedrongen. Ik heb aangegeven waarom ik dat een slecht idee vind. Na afloop veel enthousiaste reacties op mijn verhaal. Op tijd thuis om te eten. De televisie bracht niet veel.


Minister Zalm spreekt de huisvaders op het platteland toe

Gepost door Gerrit Zalm

Zaterdag 22 mei 2004

In de kranten weinig aandacht voor de actie van Engeland, Frankrijk en Duitsland. Mijn toespraak gisteren heeft blijkbaar weinig indruk gemaakt. Wel veel aandacht voor het ongeluk in Amsterdam. Verschrikkelijk natuurlijk, maar ik weet wel wat op lange termijn schadelijker is.
Een tamelijk rustige dag. Gegeten bij goede vrienden, en met Jules Maaten gesproken over zijn debat morgen in Buitenhof. Aangegeven dat hij moet vertrouwen op het neerzetten van een authentiek liberaal geluid. Dat moet zeker lukken

Gepost door Gerrit Zalm

Zondag 23 mei 2004

Na een stevige wandeling rustig gekeken naar het eerste lijsttrekkersdebat in het kader van de Europese verkiezingen. Mij viel op dat Jules Maaten, onze lijsttrekker, een stabiele en zelfverzekerde indruk maakte. Camiel Eurlings moest zich tegen iedereen verdedigen, met name ook tegenover de gespreksleider. Het is maar goed dat we in dit land een onafhankelijke omroep hebben, in tegenstelling tot Italië.
Begreep ook dat JPdeMP een half uur zendtijd had gekregen van Andries Knevel. Ik heb het zelf niet gezien, maar hoorde dat hij zich van die taak met de van hem bekende verwe heeft gekweten. Thuis gegeten, en ’s avonds de tassen gedaan.

Gepost door Gerrit Zalm

Maandag 24 mei 2004

De dag verliep zoals gebruikelijk op een drukke maandag. Eerst ambtelijke staf, toen in de auto op weg naar een overleg inzake de veranderingen inzake de comptabele machtigingen op provinciaal vlak. Technische materie. Daarnaast een enkele onderraad en wat eerste verkenningen over de begroting 2005. Die komt er alweer aan. Hierin kan ik goed vertrouwen op mijn ambtenaren. Het eerste beeld is interessant. ’s Avonds een bespreking over een aantal actuele politieke kwesties met wat politieke vrienden. Met Jules Maaten nog bijgepraat over de te voeren strategie. Heb hem nog wat tips kunnen geven.Laat thuis, maar toch eerst de tassen afgewerkt.

Gepost door Gerrit Zalm

About sofie van der sluis