Klussen met WB: pafpaal voor mannen

<!–#set var="description" value="Drie maanden geleden presenteerde WB een ontwerp voor een portable pafpaal. Ditmaal: de mannenversie. Regenbestendig, accuraat, en alleen met frees en drilboor in elkaar te zetten. De derde in de succesvolle reeks Klussen met WB.” –>In de februari-editie van Writers Block Magazine presenteerde ik (MvA) een ontwerp voor een draagbare rookpaal. De rookpaal kent u inmiddels, het is die blauwgrijze paal die tegenwoordig op elk overdekt NS station te vinden is.

 Roken is namelijk sinds 1 januari 2004 verboden op NS stations en in de treinen – bij de rookpaal mag de roker echter wél zijn sigaret opsteken. Een rokersvriendelijk artefact dus, maar niet helemaal goed doordacht, want het is even zoeken naar die paal en menig rookverslaafde heeft daardoor ofwel zijn trein ofwel zijn peuk moeten missen. Vandaar het idee een draagbare paal te maken. De roker kan daarmee zijn eigen rook-gedoogzone creëren op de plaats die hem goed uitkomt.
De portable pafpaal, zoals ik hem noemde, had daarnaast legio andere toepassingen. Zo stelde ik me voor dat men hem kon gebruiken als flexibele rookplek op het werk, of hem mee te nemen naar een sollicitatiegesprek of stafvergadering. Ook leek het me een aardig idee dat fervente anti-rokers hem als een Rattenvanger van Hamelen konden gebruiken om rokers mee in de val te lokken (ondanks herhaaldelijke berichten naar het e-mailadres van anti-rookorganisatie Clean Air Now heb ik helaas nog geen bericht terug van hen mogen ontvangen. Hetgeen maar weer eens bevestigt dat nicotine en teer een beslissende invloed op het gevoel voor humor moeten hebben).

Aan het slot van het artikel riep ik mensen op verbeteringen in het ontwerp te verzinnen, en het resultaat ervan naar de redactie op te sturen. Eén van de reacties die de redactie op deze oproep ontving is naar onze smaak zo goed doordacht dat we er een speciale editie van Klussen met WB aan wijden. Het is de portable pafpaal van Joop van Dijk, die een heuse mannenversie van de paal ontwierp en in elkaar kluste. Mannenversie, want de oorspronkelijk paal vergde nogal wat gefriemel en gefrut met Pritt-stiften en nagelschaartjes. Joop had onmiddellijk door dat palen aan mannenhanden overgelaten moeten worden, ging aan de slag met frees en spuitbus, en is er uiteindelijk in geslaagd een prachtig duplicaat van de rookpaal te maken!

Hierbij een verslag van de creatie van deze pafpaal, wiens constructie toch alles bij elkaar ruim drie maanden in beslag heeft genomen. Daar staat tegenover dat de kostprijs van de paal slechts 6 Euro is geworden.

Het concept (19-02-2004)

Joop’s concept was ambitieus: een paal die niet alleen goedkoper zou zijn dan de mijne, maar ook nog waterbestendig en inschuifbaar:

Persoonlijk denk ik dat mijn pafpaal niet veel méér hoeft te kosten dan die van jou. Mits ik natuurlijk een paar stukken afvoerpijp kan vinden op de bouwsloop.De las komt ter hoogte van de boven- of onderkant van het chromen asbakgedeelte. Om de stukken op elkaar te schuiven heb ik een stukje pijp nodig van een centimeter of 8 (denk ik). Vervolgens zaag ik er een stuk van plm. 2 cm tussenuit, zodat het geen ‘O’ meer is, maar een ‘C’. Deze ‘C’ kan ik nu samenknijpen en zo’n 4 cm in het onderste deel schuiven en vastlijmen. Het uitboren, -zagen en -vijlen van de drie asbakgaten is zéker niet zo simpel. Gelukkig heeft een vriend van mij wel een kolomboor en decoupeerzaag. Daar kan ik misschien wel wat mee. Het blauwe gedeelte wordt op stickermateriaal geprint en daarna geplastificeerd, uitgesneden en geplakt. (Losse lettertjes plakken zie ik dus ff niet zitten!). Het is wel een aanslag op het cyaan en magenta uit de inktcartridge, maar dan héb je ook wat! Dit wordt geplastificeerd met transparante kaftfolie, op maat gesneden en om de paal geplakt. (Ja, één A4 is te weinig, dus het zal in twee stukken moeten.) De onderkant wordt bespoten met zwarte rallye-lak, en het chromen gedeelte zal ongeveer op dezelfde manier gemaakt worden zoals jij dat gedaan hebt.Tenslotte moet het kreng nog ergens op kunnen staan. Daar heb ik nog niet over nagedacht…
(cursieve tekstgedeeltes zijn van Joop van Dijk en gebaseerd op zijn voortgangsverslagen aan Melissa van Amerongen)
Stadium 1a: voorbereidende werkzaamheden: de schets (21-002-2004)

Ondanks de uiterst preciese bouwtekening die ik bij de oorsponkelijke pafpaal had aangeleverd, was Joop niet overtuigd. Niet alleen merkte hij dat er niet twee, maar
drie NS logo’s op de paal staan – ook ontdekte hij dat het logo vierkant is.

De bijgaande schets ziet er niet uit, maar ja, hij is getekend in de rijdende trein, en de maten zijn opgeschreven met de rookpaal als ondergrond. Met zwarte pen heb ik thuis wat extra aantekeningen gemaakt en wat correcties uitgevoerd. Voor de laatste details rij ik nog wel ff langs Amersfoort CS.Ik heb op het werk 2 kartonnen rollen gevonden van 96 cm lang en 9,6 cm dik. Deze kokers staan in de grondverf, en ik heb vandaag ff de maten opgenomen [Het was aanvankelijk de bedoeling om te gaan werken met stukken regen- of afvoerbuis van de bouwsloop. Uiteindelijk zijn het Schets van de Rookpaal (stadium 1a)stevige kartonnen rollen geworden (wanddikte 1 cm).]

Stadium 1b: voorbereidende werkzaamheden: het maken van de kale paal (24-02-2004 – 13-03-2004)

Eerst ga ik de paal grijs schilderen en daarna ga ik de 3 gaten uitzetten.
Ik heb nog een paar restanten grondverf, matgrijze verf en matzwarte rallye-lak, dus in theorie kom ik voor nul euri al een heel eind. Het logo prop ik 3 maal op het blauwe stuk, dus dat scheelt ook weer een paar druppels inkt. Mijn ppp wordt ietsiepietsie dikker (9,6 vs 9,45 cm), en heeft daarmee ‘maar liefst’ 5 mm meer omtrek dan jouw ppp. Het blijft hoe dan ook aandouwen met die 3 logo’s…Zoals je op de foto kunt zien, zijn de gaten al afgetekend. De mal waarmee ik dat gedaan heb, ligt op de vloer voor de ppp. Die moet ik natuurlijk bewaren, want ik moet deze gaten straks nog overbrengen op chroomkleurig papier. Als de grijze verf helemaal droog is, dan kan ik de onderste 30 cm zwart spuiten. Een vriend van mij beschikt over een decoupeerzaag en frees, dus die ga ik vandaag ff bellen.
Kosten tot op heden: € 0,–

Stadium 1c: voorbereidende werkzaamheden aan het rooklogo (06-03-2004)De kale paal

Het onderste deel is zwart gespoten met rallye-lak, het koppelstuk om de twee delen op elkaar te schuiven is vastgelijmd met een restantje alkydhars (voor autoreparatie), en ik heb een testprintje gemaakt van het logo. Het logo dat je op WB hebt gezet, heb ik vergroot en vervolgens heb ik de afdrukresolutie aangepast. Daarna heb ik het wat opgestrakt en ingekleurd. Nu ga ik ff langs Amersfoort CS om het naast het origineel te houden. Ik ben vooral benieuwd of de twee rookslierten een beetje kloppen. De uiteindelijke versie van het logo zal ik je toesturen. Hier wordt dus gewerkt!   Afgezien van het testprintje, is de stand op het ogenblik 0 euro.De proefversie van het logo dat ik met jouw gifje als voorbeeld had gemaakt, klopte van een afstandje vrij behoorlijk. Nadere studie wees echter uit dat het logo vierkant is (plm. 8,2 x 8,2 cm) Ook bleek de sigaret (incl. as en rookpluimen) iets magerder te zijn. Dit alles is nu aangepast. en ik keur het logo goed. Op Amersfoort CS staat het onderschrift “Rookzone” er echter niet op, terwijl dat op Utrecht CS wèl het geval is. Dit wil ik evt. nog ff checken, maar de kans is groot dat ik het laat zoals het nu is.   Een vriend van mij heeft het bovenste deel van de ppp alvast met zijn auto meegenomen. Daar gaan we samen aankomende week 3 sleuven in maken met houtboor en decoupeerzaag.Stadium 2: bewerken van de basis (13-03-2004)De blauwe bovenkant
 

De ppp verkeert inmiddels in stadium 2: De onderkant is zwart gespoten met een restje rallye-lak, en de sleuven zitten er in (met dank aan een goede vriend Piet Glashorst). Nu nog ff vóór het schilderen de 3 uitsparingen een beetje verder afvlakken met de vijl, rasp en schuurpapier. Ik heb ook een glazen potje gevonden waar de ppp precies overheen past. In dat potje kun je bijv. een stinkbom leggen 🙂 Hoewel dat het meest realistisch is, kies ik straks (in ieder geval in huis) voor een laagje water.


 

Stadium 3: het maken van de blauwe bovenkant (21-03-2004)

Het bovenste deel van de ppp is inmiddels grijs geschilderd, en ik ben nu begonnen aan het blauwe stuk. Omdat de omtDe blauwe bovenkant bevestigd (stadium 4)rek 30,3 cm is, moet het geheel uit twee losse stukken worden gemaakt. Boven het logo zit nu nog iets meer blauw, want het lijkt me misschien handig om de bovenrand na het omplakken in te knippen en om te vouwen. In een later stadium kan ik alsnog beslissen om daar van af te zien. (Ik kan er dan vóór het omplakken plm 1,5 cm van afsnijden.)   De prijs tot op heden: 1,20 euri voor 2 stickervellen A4 plus wat inkt. Maak er samen maar 1,50 euri van.  

Stadium 4: het bevestigen van de blauwe bovenkant en voorbereidende werkzaamheden voor het asbakgedeelte (01-04-2004)

De blauwe baan en de bovenkant zitten erop!
Het was ff zoeken, maar ik heb het gevonden: papier met glanzende zilvercoating. De komende dagen kan ik lekker gaan fröbelen, knutselen en punniken met dat papier. Ik ga niet hard, maar er zit in ieder geval wat voortgang in!
 
Het chroomkleurige papier kostte 1,50 dus ik zit op het recordbedrag van 3 pleuro.  
Intermezzo: een bekentenis (03-04-2004)
De asbak (stadium 5)
Ik durf nu ook wel te schrijven dat ik de bovenkant van de ppp met vingerverf heb geschilderd. 🙂 Ik vond het nl. teveel van het goede om voor zo’n klein vlak een penseel of kwast vuil te maken

Stadium 5: het asbakgedeelte (07-04-2004)
Dit is stadium 5 van de ppp. Wat je op de foto ziet is de achterkant van het zilverkleurige papier. Het uittekenen is gelukt, maar het uitknippen is eigenlijk nog het moeilijkste. Je kunt ook goed zien wat voor troep ik eigenlijk maak op mijn hobbykamer. Het uitknippen van de 3 smalle asbaksleuven was dermate lastig dat ik met de punten van de schaar diverse beschadigingen heb achtergelaten. Ik heb gelukkig nog een stuk over (compleet vel was 50×70), dus ik kan dit beschadigde vel nu als mal gebruiken. Er wordt dus gewerkt.

Afwerking van het asbakgedeelteStadium 6: afwerking van het asbakgedeelte (18-04-2004)
Het is eindelijk gelukt om het asbakdeel uit te knippen. Ik ga nu mijn huis overhoop halen om de Bison-kit te vinden. Rondom de asbaksleuven wordt het papier iets naar binnen gedrukt. Die delen ga ik wsch opvullen met tochtkit ofzo, en dan voorzichtig aandrukken.  

Slot (03-05-2004)

Geloof het of niet, maar de ppp is af! Ik ga er dus, zoals ik al schreef, mee op het perron staan. Ook neem ik hem mee naar vrienden, ouders enzovoort. Omdat ik nog wat materiaal (verf, spuitlak, lijm etc.) had, is de totale kostprijs ongeveer 6 euri geworden. Het lastigste was het asbakgedeelte. De volgende idioot die zich eraan waagt mag dat verbeteren!

Slot
Joop is erin geslaagd de bestaande pafpaal beduidend te verbeteren. Op de eerste plaats lijkt Joop’s paal veel beter op het oorsponkelijk exemplaar. Daarnaast is de paal, in tegenstelling tot de WB-versie, regenbestendig. Belangrijkste verbetering is dat de paal bestaat uit twee delen die ‘opschuifbaar’ zijn (het onderste stuk is, inclusief ‘opschuifrand’ 99,5 centimeter). Precies lang genoeg om mee op de brommer te mogen. Joop: “Oom agent heeft dus het nakijken!”. De paal is dus niet alleen draagbaar, maar zelfs over grote afstanden snel verplaatsbaar.
Toch is er nog ruimte voor verbetering van het ontwerp van de rookpaal. Vooral het asbakgedeelte heeft Joop nogal wat hoofdbrekens opgeleverd. Eenieder die op dit of andere vlakken ideeën ter verbetering heeft wordt van harte uitgenodigd deze naar de redactie te sturen.
Joop mag weer roken op zijn werk

Pafpaal voor mannen: Joop van Dijk
Bewerking tot tekst: Melissa van Amerongen en Joop van Dijk

About melissa van amerongen