Klussen met WB: pinpasfraude

<!–#set var="description" value="Lijkt het je ook wel wat om een pinpasfraude te plegen? Maar je weet niet hoe? Dan leggen we je dat toch even uit! De tweede in de incidentele reeks Klussen met WB.” –>Lijkt het je ook wel wat om een pinpasfraude te plegen? Maar je weet niet hoe?Dan leggen we je dat toch even uit!


Disclaimer:
Pinpasfraude is illegaal. Het mag niet. Het is verboden. Als je het doet, dan is dat voor eigen risico. WB is niet aansprakelijk voor de tijd die je in de bak moet zitten. WB betaalt ook eventuele boetes niet die het gevolg zijn van pinpasfraude. Pinpasfraude is geheel voor eigen risico.

Stap 1:
Men neme een pinautomaat:

Neem de pinpasautomaat goed in je op. Beter: neem er een foto van. Je moet namelijk thuis het deel waar de pinpas in glijdt, de zogenoemde gleuf, namaken.

Stap 2:
Bouw de gleuf na en bouw er een zogenaamde magneetstriplezer in. Die je kun je gewoon in de betere doe-het-zelf-zaak kopen. Dat komt goed uit: we doe het immers zelf. Heeft je doe-het-zelf-zaak ze niet op voorraad, dan kun je op internet makkelijk een zaak vinden die ze wel verkoopt.

Stap 3:
Plaats de imitatiegleuf, met ingebouwde magneetstriplezer op de originele sleuf.

Zo dus.Stap 4:
Nu wordt het ingewikkeld. Maak dit:

We hebben hier een kleine camera (links zie je hem zitten) in een bakje gebouwd. Die camera is verbonden aan een kleine zender zodat we op afstand de beelden kunnen bekijken. Vermom het bakje met camera als houder voor folders en ga verder vervolgens met stap 5.

Stap 5:

Plaats het bakje met folder, camera en al bij de pin automaat. En wel dusdanig dat de camera de ingetoetste pincodes goed in beeld heeft.
Tip: zorg dat de camera ook het scherm registreert: als je ziet dat iemand toch al zo rood staat dat hij geen geld meer kan opnemen dan hoef je zijn pinpas ook niet na te maken. Dat scheelt een hoop werk:

Stap 6:
Afwachten maar. Laat mensen lekker pinnen, en noteer hun pincodes.
Aan het eind van de dag haal je imitatiegleuf op en kun je de informatie daarvan op nieuwe pinpassen overzetten(*) en andermans geld gaan uitgeven.

Hoe je de informatie van lezer overzet naar pas, moet je zelf even uitdokteren. We gaan niet alles verklappen. Hint: bij de betere doe-het-zelf-zaak….

About emilio