Stemtest Europese Verkiezingen 2004

U staat op het punt de Stemtest te gaan doen. Hiermee bent u verzekerd van een gedegen en inhoudelijk stemadvies voor de Europese Verkiezingen 2004. Maar daar moet u wel wat voor doen. Deze inleiding even goed doorlezen bijvoorbeeld.

De Stemtest is, voor het eerst, een samenwerkingsverband tussen WB Magazine en de Vereniging Democratisch Europa. Maar aan de principiële gedachten achter de WB stemtest is niets veranderd.

U krijgt op negen inhoudelijke thema’s de standpunten van alle grote partijen voorgeschoteld. Per partij beoordeelt u in hoeverre dat pakket aan maatregelen en ideeën u aanstaat. Dat telt per partij op tot een score, en de partij met de hoogste score wint. Dat is simpel.
Wat niet simpel is, is een pakket aan maatregelen beoordelen. Want plan 1 bevalt u prima, maar plannetje 3 weer helemaal niet. Wat te doen? Afwegen! Want dat is kiezen voor een politieke partij, of u het nu leuk vindt of niet. We hebben niet de behoefte het u gemakkelijk te maken door ieder thema te reduceren tot een simpele ja/nee vraag. Want dat is de boel bedotten, en daar doen wij niet aan mee. Je moet de dingen zo eenvoudig mogelijk maken, maar niet eenvoudiger dan mogelijk.

De Stemtest is geautoriseerd door de politieke partijen. Dit betekent dat de partijen die in de stemtest meedoen, hun goedkeuring aan onze formuleringen hebben gegeven. Meer informatie en een enkele nuance hierover bij Vaak Gestelde Vragen

De belangrijkste dingen op een rijtje

  • Geef bij elk thema aan hoe belangrijk u het vindt
  • Indien u het thema niet belangrijk vindt, klik dat dan aan, en ga naar het volgende thema (via de knop onderaan het scherm)
  • Gebruik de back en forward optie van uw browser niet. Uw gegevens gaan dan verloren. U kunt via het pulldownmenu onderin de stemtest uw antwoorden wijzigen
  • Kijk voor vragen en interessante achtergronden bij de Vaak Gestelde Vragen

About redactie