Al Queda strijder

Ik heb een Al Queda-strijder ontdekt. Elke keer als ik naar de sportschool ga (de bedoeling is twee keer per week), is hij er ook. Mijn dagen zijn wisselend, dus hij is er elke dag, dat moet wel. Hij ziet er helemaal niet gevaarlijk uit. Eigenlijk een beetje als een sukkelige, iets te dikke, eenzame, verdwaalde Griek. Hij draagt ook een soort strandtenue, niet echt sportkleding. Dat is dus om niet op te vallen. Hij staat op de apparaten met badslippers aan zijn voeten. Hij werkt net als ik zijn programma af en hij lacht nooit. Wel kruisen onze blikken elkaar vaak. Dat komt waarschijnlijk omdat je elkaar af en toe tegenkomt tijdens dat afwerken van je programma. Soms train je ook naast elkaar, toevallig. Zoals op het moment dat ik het doorkreeg.
Ik was rotary waist of zoiets aan het doen en ik kan je vertellen: dat is geen pretje. Je moet in een stellage gaan zitten en dan het apparaat opzij duwen. Dat apparaat is dus expres heel zwaar. Je houdt twee handvatten vast en draait met je bovenlijf om het gewicht te duwen. Zoiets. Ben ik duidelijk? Je wordt er erg moe van. Maar wat hij op dat moment aan het doen was! Afschuwelijk. Hij lag op een soort schuin opstaande brancard, maar dan alleen met zijn benen. Met de rest van zijn lichaam deed ie push ups. Zo helemaal los in de lucht, geen steun en helemaal op eigen spierkracht.
Toen zag ik het dus. Hij was een Al Queda-strijder. Bezig met een zeer gedisciplineerde training om straks iets te kunnen waar je eerst zo hard voor getraind moet hebben. Ze hebben expres een ietwat corpulent type uitgezocht, zodat iedereen denkt dat dat de reden is van zijn frequente sportschoolbezoek en ook omdat het dan niet zo opvalt hoe verschrikkelijk lang hij eigenlijk is. Tijdens de training wordt hij extreem angstaanjagend sterk en valt hij intussen vanzelf af.

Ik ben zo benieuwd wat hij moet doen als hij klaar is. Misschien begint hij dan aan een volgende training, want zo’n Al Queda-programma kan jaren duren. Maar misschien hebben ze het fysieke gedeelte juist voor het laatst bewaard en zit er zijn hoofd de meest interessante en gedetailleerde kennis over het een of ander. Misschien weet hij wel hoe je een ruimtevaartraket bestuurt of een onderzeeër. Of misschien is hij meesterhacker en legt hij straks binnen een minuut het wereldwijde web plat, waarna hij vervolgens het Witte Huis binnendringt om, geholpen door zijn atletische capaciteiten en enorme brute kracht (hij draagt een kogelvrij vest en geen wapen, is waarschijnlijk vermomd als hamburgerbezorger en als hij een bewaker tegenkomt, wurgt hij hem geluidloos en met gemak), een bom in de nok te plaatsen. Dan wordt door andere cellen van de organisatie, die hij nog nooit ontmoet heeft en nooit zal ontmoeten, het Witte Huis hermetisch vergrendeld en hebben ze Bush daar met een bom om de rest van de wereld te dwingen tot bekering tot Allah. Zoiets. Of een heel ander soort iets. Ik durf het hem steeds maar niet te vragen.

Simone Duwel

About simone duwel