Oorwurm

Het kost slechts 2 euros … !

Daarvoor hoeft U het dus niet te laten, dat ligt op straat … en mensen wat een moois er te zien, te krijgen en – ook – te horen zijn zal … !!

Aanstaande zondag is het weer zover: in Paradiso, in Amsterdam, vindt de jaarlijkse Beurs van Kleine Uitgevers plaats … Honderd en tien kleine uitgevers presenteren er in den middag van 13u tot 17u hun uitgaven … literatuur, non-fictie, beeldende kunst … noem maar op. Smullen, hoor !

Van raudio krijgt U er oorwurm. Helemaal gratis en voor niks.
Want het staat geschreven (‘Mop’, door FPCM) :

“Lezer!

Het gaat zo. U loopt binnen, staat open, kijkt rond, laat zich leiden. Door iets. Geen idee. Zonder te zoeken vinden uw handen dit.
Een uitgave.
U bladert, laat bladzijden ritselen. U denkt de geur van vers gesneden papier te willen snuffen. Een rondgeklopte rug aaien. Gutenbergs mirakel herbeleven.
U leest zegt u. Nu. U geeft de ogen de kost. Zwart op wit, kolommen, regels, zinnen, woorden letters. Uw zinnen leiden u. Tasten, voelen, ruiken. Zuchten.
Het welt.
Hebben! Een nieuwe liefde, een nieuwe vriend die u vertelt wat u wilt, wie u bent. Of kan worden.

En daar – of hier – tussen de regels giert het wonder van de kleine uitgever.

Er is informatie, kennis, instructie, een gedachte, een idee, drift en inzicht. Gevoelige verstandige prikkels, het kruispunt van toen nu en dan. U staat in contact met het nu! U staat in contact met het al!

En in het al ben ik.

De kleinste uitgever van alles. De kleinste uitgever van allen. En de fijnste. Rechtstreeks in contact met uw geest, uw binnenste binnenste. Onstoffelijk. Heerlijk.
Ik wil uw ziel. Ik heb uw ziel. Ik ben uw ziel.
Makkelijk zat.

Niets te danken. Het is u gegeven.

Straks loopt u verder, naar buiten. Leeft verder. Alles wat u beweegt is anders. U bent uw nieuwe vriend, uw nieuwe ik.

Rechtstreeks van tussen deze regels zit in uw hoofd zit een nieuw lied. Een nieuw mopje. Een waarachtig loflied. Een melodie om mee te fluiten. Tuit u lippen. Fluit! Een buitenzintuigelijke beltoon die er niet meer uitgaat.
Onvergetelijk. Probeer het maar.”

Tot zondag !

uw jk harsman

About j.k. harsman