Redactioneel, aflevering juni 2006

WB 10-jarig jubileum tussen hemel en aarde
Jaaaaahaaaa, en al maanden zaten we ons te verkneukelen, plannen gemaakt,grappen bedacht, binnenpretjes, huppeltjes bij de gedachte aan,… enfín,we hadden er zin in, in ons tien jarig jubileum. TIEN JAAR, ga daar maareens aan staan! Kent u een e-zine dat al zo oud is? Nou dan!
Mei 2006 zou het zo ver zijn, tien jaar WB, de javascriptjes met confettiwaren al aangemaakt, en de eerste tien lezers van de maand zouden een jaarlang gratis door het archief van WB mogen shoppen.
Maar toen was er Vuurwerk. Of Versatel eigenlijk. Half april. Briefje in debus: of we even onze spullen konden pakken en verhuizennaar een andere server die totaal anders was opgebouwd dan de huidigeWB-server. Pardon, maar we moeten een feest organiseren, nogvierentwintig confettikleurtjes ontwerpen, prijsvragen uitschrijven, eensms-nummer aanvragen! Versatel was onverbiddelijk. Vóór half meimoven, anders geen WB. Dat was even slikken. Acht weken later, nudus, zijn we er dan eindelijk min of meer klaar mee. De spullen zijningepakt en overgezet naar een andere server. Niet één van Versatelnatuurlijk – de spelbrekers.

Precies op 12 mei, de dag van onze verjaardag, hing WB letterlijk in delucht. Tussen de oude Vuurwerk server die Versatel ging opdoeken, en denieuwe VDX server. Drie uur duurde het om alle bestanden over te sturen.Drie uur staarden we naar het ftp scherm, met een lauw biertje in onzehand, en een verkleurd verjaardagshoedje op onze hoofden.Tja, da’s dan typisch weer WB. Ben je ’s jarig en niet depressief, moet jeverhuizen. En daar dronken we er dan nog maar eentje op…

WB hakkepuft richting mach 2
Met de WB-verhuizing heeft WB ook een nieuwe impuls gekregen. Op dit moment merkt de lezer daar nog weinig van – sterker : als je daar wel wat van merkt dan kun je grove omissies melden via dit formulier. Achter de schermen gebeurt er des te meer. De afdeling techniek werkt nog altijd aan een grootse ombouw actie die nu al zorgt dat de redactie zich minder met techniek hoeft bezig te houden en zich meer op de inhoud kan richten. Als het goed is, zullen er in de komende maanden diverse bijzonder interactieve features aan WB worden toegevoegd. Dat neemt niet weg dat de redactie bijzonder benieuwd is, wat jullie willen. Welke feature zou al tijden terug moeten zijn toegevoegd? Moeten er commentaar velden komen? Wil de WB-gemeenschap een forum? Gebruik opnieuw dit formulier om je wb-wensen kenbaar te maken en bepaald mede de richting waarin WB zich ontwikkelt.

WB met een nieuw petje
Ook de afdeling vormgeving heeft niet stilgezeten. U heeft het vast al gezien: een nieuwe header! En dit, mensen, is pas het begin. De kop is eraf! Eerst even uitrusten van de vakantie, en dan trekken we de nieuwe look van WB helemaal door, fris tot in de puntjes.

Maar u vraagt zich misschien nu af… waar is Harmen Siezen gebleven? Wees gerust, Harmen is er nog, en hij beschermt WB als nooit tevoren. We onderhandelen nog met de afdeling vormgeving over de voorwaarden waaronder hij weer op de voorpagina van WB mag – maar hebben er alle vertrouwen in dat we tot een goede deal zullen komen. Heb vertrouwen! (lezers die Harmen graag weer terugzien op de front, laat het ons weten via dit formulier, wij sturen alle fanmails direct door naar de vormgever!)

Eerste WBaby geboren
Ja hoor, de kogel is door de kerk. Niet alleen heeft is WB wedergeboren dankzij onze nieuwe nieuwe hippe server, op 29 april is er ook nog eens een heusche WB-liefdesbaby geboren. Ze heet Piepende Remmen en heeft een grotere mond dan de rest van de redactie bij elkaar.De nieuwsgierige mens die baby’s leuk vindt, kan terecht op www.piependeremmen.eu. En als schijn niet bedriegt, konden er binnenkort wel eens meer wbaby’s over de redactie kruipen. (Wordt vervolgd dus)

Nieuwe auteurs, nieuw feuilleton
Het heeft het eerste levenslicht nog niet gezien, en het weet het toetsenbord al te beroeren. Ja, wij hebben het wéér en tóch nóg éven over Piepende Remmen, mooi de éérste WBaby ter aarde, en daar mogen we dus bést even veel aandacht aan besteden, ja dank u vindt u het erg? De eerste strakke strofen van Wbaby Piepende Remmen op internet, deze maand al online! Nog achttien jaar, en we feliciteren een nieuwe hoofdredacteur! (Mag het ietsje minder zijn?)Interne link
Piepende Remmen’s eerste:
woordjes

Niet minder aandacht verdient onze allernieuwste auteur, Rinus van Alebeek, die deze maand een nieuw feuilleton start. Woonachtig bij de Oosterburen, en met een prachtige pen, zal hij de komende… pak hem beet… tien jaar aan zijn nieuwe boek gaan werken, in de vorm van een nieuw WB feuilleton. Van harte welkom Rinus, dat we nog maar lang van je pennenroerselen mogen genieten!Interne link
Rinus van Alebeek’s:
De geschiedenis van mijn Welslagen

Post!
Een hele bijzondere deze keer. Commentaar overbodig.

Ep, waar ben je nou?
Groet
J.
Maastricht

Deadline voor het zomernummer
Wie een bijdrage aan het extra dikke zomernummer (juli/augustus) wil leveren is van harte uitgenodigd, en welkom geïnviteerd, zoals de redactie graag pleegt te zeggen. Stuur je artikel of gedicht bij voorkeur via het vacatureformulier, maar mailen met redactie@writersblock.net kan ook (zorg ervoor dat je mail door het spamfilter heenkomt, dus artikelen over Viagra liever via het formulier).De deadline is op 10 juli. 2006, dat is.

Aan dit nummer werkten mee:
Elenor Rigby, Rob Kappen, Rinus van Alebeek, Absint, Rein van der Woude, Gerard Mutsaers, Helmut, Daniel Tijink, J. K. Harsman, Sam Gerrits, Simone Duwel, Yvonne Pannekoek, Maarten van Groningen, Jan Bletz, Arnold Jonk, Melissa van Amerongen, Rogier Verkade, Sofie van der Sluis, Take Vrijlandt en Emile Proper

About de redactie