Redactioneel, aflevering oktober

WB telt af naar de verkiezingen
De WB redactiefax draait overuren, computers zijn oververhit, stapels papier hopen zich op op de bureaus van de WB redactie, de shredder zit verstopt en de wallen die onder onze ogen thuishoren hebben zich inmiddels onder onze wangen genesteld. De WB redactie maakt zich op voor de verkiezingen!

Met, zoals vorige maand al vermeld, de enige echte WB stemtest, een gloednieuwe Splinterrechtse stemtest, en veel, heel veel lekkere verkiezingsfunk om je vingers bij af te likken. Maak WB maar vast je voorpagina om hem niet te missen. Of, beter nog, klim in de pen en lever een bijdrage (zie hieronder). Maar eerst, deze maand, nog een reguliere WB, met de volgende noemenswaardigheden:

WB chicklit (oproep voor schrijfsters)
Jawel! De eerste publicatie in de nieuwe WB rubriek WB Chicklit is een feit! Emilia Nam stuurde een voorbeeldige eerste bijdrage voor deze kersverse rubriek. De redactie is er zo enthousiast over dat ze alle opmaakregels overtrad en bij deze iedereen wil aanmoedigen in de pen te klimmen om meer van dit soort geweldige bijdrages te leveren. Schrijf dat liefdesverdriet van je af en lever in dat heerlijk drama! De redactie rekent op een overweldigende respons.
Interne link
WB Chicklit!:
Gaat dat zien!

En stante pede toegevoegd, WB Ladlit:
Gaat dat ook zien!

Sam Gerrits breekt door!
Trouwe lezers weten het. Die Gerrits die komt er wel. Al jaren verschijnt elke maand weer een spannend verhaal van Sam Gerrits, dat wij dan ook steeds trots publiceren. Maar waar bleef toch dat boek waarin al dat moois gebundeld zou worden? Waar bleven toch de foto’s van Gerrits dansend met Giphart op het boekenbal? Waarom was die Gerrits nog geen standaard item op Nederland 3? Ons geduld wordt beloond. De afgelopen maanden zijn twee van zijn verhalen gepubliceerd in De Brakke Hond, en wij weten het zeker: vanaf nu is er geen houden meer aan. Hou de boekenplanken van Scheltema in de gaten! Proficiat Sam!

Champagne! (gu-zè-lig*)

Harsman op terroer
We maken ook altijd graag promotie voor onze J.K. Harsman, die zijn lieve Henrik maar op pad blijft sturen op zoek naar nieuw avontuur, op onnavolgbare Harsmanwijze. Dit keer, in Harsman’s woorden, een aflevering vol ruis, met een Henrik die – voor wie onder en tussen regels en woorden weet dóór te lezen – eigenlijk Mohammed is.

Maar enfin, wie Harsman in levende lijve wil ontmoeten, en dat kan de redactie van harte aanbevelen, notere de volgende data in zijn agenda:

HARSMAN OP TERROER IN NEDERLAND:
zondag 8 oktober : Klankwerkplaats, Capucijnengang 12, Maastricht (15h-23h)
maandag 9 oktober : DNK, Overtoom 301, Amsterdam (21h30)
dinsdag 10 oktober : Paradiso kelder lounge, Amsterdam (20h-00h)
(zondag en dinsdag tevens met o.a. Rinus van Alebeek)

Uitslag van de WB prijsvraag
En dan nu! De uitslag! Van! De WB prijsvraag van afgelopen maand!
“Eyes, look your last! Arms, take your last embrace”, oreerden wij in ons laatste WB bericht, met aan u de uitdaging om zo snel mogelijk én zonder te googelen ons te vertellen wie dat schreef en waarin.

Twee lezers stuurden ongeveer gelijktijdig het goede antwoord, namelijk Bart Meijer en Daniel Schut. Het goede antwoord was natuurlijk Romeo & Juliet, van William Shakespeare.

Bart’s bijdrage gaf de meeste details.
Die van Daniel was omkleed met de mooiste persoonlijke ontboezeming.

Maar… er kan er maar één de winnaar zijn.

En de winnaar is…

Toch allebei! We kunnen niet kiezen. Willen niet kiezen! Bart en Daniel winnen allebei een gratis jaarabonnement op de WB. Daarenboven krijgen zij een WB-tshirt toegestuurd zodra deze weer van de fabrieksbanden afrollen.

Gefeliciteerd beide!

Champagne! (gu-zè-lig*)

(Melissa van Amerongen komt op de WBlacklist, omdat zij op heterdaad betrapt werd op het googelen van het juiste antwoord.)

Zoek WB
WB is altijd benieuwd hoe mensen op de WB site terecht komen. Nou, in september onder andere via deze zoeksleutels dus:
– ze zette haar voeten op mijn gezicht
– stemtest verkiezingen
– N.B. Er wordt aan gewerkt! Red
– wie kwam er het best uit de debatten politiek
– wat zijn de huidige oppositiepartijen
– seks van de sluis
– wreef zijn zaad
– ik ben zwakbegaafd
– acteur erectie op de set
– lieve papa ik zal voor je bidden

Post!
WB krijgt altijd graag post. Fanmail en hatemail. Zoals deze:

GRAAG GEEN E-MAILS MEER NAAR DIT ADRES

*zucht*

Deadline voor het verkiezingsnummer
Wie een bijdrage aan het verkiezingsnummer wil leveren is van harte uitgenodigd, en welkom geïnviteerd, zoals de redactie graag pleegt te zeggen. Stuur je doorvrochte artikel of lichtvoetige beschouwing over de verkiezingen bij voorkeur via het vacatureformulier, maar mailen met redactie@writersblock.net kan ook (zorg ervoor dat je mail door het spamfilter heenkomt, dus artikelen over Viagra liever via het formulier).De deadline is op 20 oktober. 2006, dat is.

Aan dit nummer werkten mee:
Palescue, Emilia Nam, Rinus van Alebeek, Daniel Schut, Gerard Mutsaers, Helmut, Daniel Tijink, J. K. Harsman, Sam Gerrits, Simone Duwel, Yvonne Pannekoek, Maarten van Groningen, Jan Bletz, Arnold Jonk, Melissa van Amerongen, Rogier Verkade, Sofie van der Sluis, Take Vrijlandt en Emile Proper

* intern redactiegrapje. Pardon.

About de redactie