Redactioneel, aflevering september 2006

Waar is WB?
Oplettende lezers is het al opgevallen. WB is er deze zomer tussenuitgesneakt! Want waar bleef toch dat dubbeldikke zomernummer van WB, dat elk jaar braaf in juli op de digitale mat ploft?
Oeps! Betrapt!
Wegens luiheid, diepe vermoeidheid na de zware verhuizing, een loommakende hittegolf en gezonde weerstand om de berg komkommernieuws nog hoger te maken, besloten we dit jaar eens lekker géén zomernummer te maken. Ook WB verdient wel eens een flinke vakantie, en het was het waard, want we kunnen er deze maand weer flink tegenaan. Bomvol energie en zin om internet de tweede helft van 2006 bomvol met interessante shit te gooien. En ondertussen op de redactie:

WB maakt zijn verkiezingsborsten nat
Voor u, intellectueel gepeupel, lijkt het nog maanden ver weg, maar voor WB komen ze met razend tempo dichterbij: de vervroegde verkiezingen van 2006. En als alles goed gaat zullen wij ook deze verkiezingen weer met een heuse verkiezingsspecial komen. Met blogs, thematische artikelen, en veel snel in elkaar te flansen maar retegeinige rotzooi. En natuurlijk: de WB Stemtest! Het enige echte betrouwbare stemadvies dat u als braaf en politiek geëngageerd burger kunt krijgen! Aan de opzet zal dit jaar weinig veranderen. Een degelijk, inhoudelijk, op verkiezingsprogramma’s gebaseerd advies, waar u wat mee kunt! En náást de WB Stemtest zijn wij vooralsnog enthousiast van plan om een hele speciale stemtest te maken. De Splinterrechtse Stemtest. Voor iedereen die nou toch wel eens rechts wil stemmen, maar nog geen idee heeft op welke van de vele splinterpartijen (Wilders, Eerdmans, Nawijn, … en wat héb je allemaal). Indien u dus een hele specifieke rechtse mening heeft (overdag geen hoofddoekjes, nooit hoofddoekjes, zelfs niet binnen, alleen burka’s tussen 24.00 uur ’s nachts en 05.00 uur ’s ochtends…), dan kunt u met onze Splinterrechtse Stemtest goed uit de voeten!
Heeft u dringende behoefte een bijdrage aan het Verkiezingsnummer te leveren, via een blog, een reflecterend artikel over de verkiezingen, een aardige gadget, of iets anders waarmee u in één klap beroemd zult kunnen worden, mail dan snel naar de redactie.

Nieuwe dichter
Bijna ontglipten ze aan onze aandacht, maar gelukkig viste Daniël Tijink ze nog nét op tijd uit de berehoge berg spam die de redactie ontvangt op het redactieadres: twee prachtige gedichten van Servaas Jansen, beide zonder titel. Van Servaas zelf weten we niet zo veel. Een beetje verlegen schijnt hij te zijn en bescheiden bovendien. We rekenen op meer kopij van deze stille jongeman!

“Nieuwe” auteur
Daniël Schut leverde voor deze maand een lekker lang essay over democratie. Daniël heeft al eerder voor WB gepubliceerd, maar nog niet onder zijn echte naam. Onder zijn pseudoniem schreef hij, ehm, wat minder politiek correcte artikelen, zullen we maar zeggen. Ja, nu wilt u het ook weten ook! Wat was zijn pseudoniem? Maar dát gaan we niet zomaar verklappen; maar speurneuzen zullen er gemakkelijk achter kunnen komen.

Zoek WB
WB is altijd benieuwd hoe mensen op de WB site terecht komen. Nou, via deze zoeksleutels dus:
– hond neuken
– ex partner blijkt homo te zijn
– hoe wordt muziek opgeslagen op een cassettebandje
– hoe was ik mijn glasgordijnen
– stimulerende standjes
– verhalen kind valt van commode
– verliefd op fysiotherapeut
– ontslagen bij verkade
– alles over een rugbybal

Post!
Tja, niet iedereen houdt van WB:

Ik ontving deze halfleuke, oubollige mail, misschien omdat ik in een ver verleden de site bezocht.

Wegens bovengenoemde kwalificatie hoef ik jullie info niet meer.

Ik heb me inmiddels afgemeld.

Gelukkig zijn er nog tienduizenden lezers die wél van halfleuk en oubollig houden!

Deadline voor het zomernummer
Wie een bijdrage aan het oktobernummer wil leveren is van harte uitgenodigd, en welkom geïnviteerd, zoals de redactie graag pleegt te zeggen. Stuur je artikel of gedicht bij voorkeur via het vacatureformulier, maar mailen met redactie@writersblock.net kan ook (zorg ervoor dat je mail door het spamfilter heenkomt, dus artikelen over Viagra liever via het formulier).De deadline is op 20 september. 2006, dat is.

Aan dit nummer werkten mee:
Servaas Jansen, Helmut, Rob Kappen, Rinus van Alebeek, Daniel Schut, Gerard Mutsaers, Helmut, Daniel Tijink, J. K. Harsman, Sam Gerrits, Simone Duwel, Yvonne Pannekoek, Maarten van Groningen, Jan Bletz, Arnold Jonk, Melissa van Amerongen, Rogier Verkade, Sofie van der Sluis, Take Vrijlandt en Emile Proper

About de redactie