Redactioneel, november 2006

Verkiezingen
Dat er verkiezingen aankomen is u waarschijnlijk niet ontgaan. En dat deze editie van Writers Block magazine in het teken daarvan staat, waarschijnlijk ook niet. Politiek is serious business, maar ook fun. Serious fun, dus eigenlijk. Dat moge duidelijk worden uit de verschillende initiatieven die de WB-redactie ontplooid heeft om u tijdens de aanloop naar de verkiezingen niet alleen te informeren, maar ook te onderhouden. Een greep:

Writers Block’s Politieke Matchmaker
Kiezen op basis van verkiezingsprogramma’s en partijstandpunten is één, maar de vraag dringt zich op wie van de vele verkiesbare politieke personen het beste bij jou past. Writers Block’s Politieke Matchmaker biedt uitkomst. Deze Matchmaker koppelt u aan uw soulmate onder de kandidaat-kamerleden. Houdt u van motor rijden? Wim van de Camp (CDA) ook! Raakt u niet uitgesproken over de film The Blairwitch Project? Dat is Joost Eerdman’s (EénNL) lievelings film! Verlangt u terug naar de jaren dat Gloria Esteban nog in de top 10 stond? Anders Laetitia Griffith (VVD) wel! U ziet, de Writers Block’s Politieke Matchmaker brengt niet alleen de ideale koppeling tussen kiesgerechtigde burgers enerzijds en verkiesbare politici anderzijds tot stand, maar levert ook reuze lollige informatie op. Een greep uit deze informatie vindt u steeds terug in de ticker die bovenaan de voorpagina van WB staat.
De afgelopen weken hebben honderden kandidaat-kamerleden de vragen met betrekking tot politiek, persoonlijkheid en interesses beantwoord. Nu is het de beurt aan u, de kiezer!
KIJK HIER

Writers Block’s Stemtest
Net als in 1998, 2002 en 2003 heeft Writers Block een stemtest ontwikkeld die volledig gestoeld is op de verkiezingsprograms en de inhoudelijke voorstellen die de partijen geformuleerd hebben voor de komende regeerperiode. In de test komen 11 onderwerpen aan bod en elke partij wordt per thema vertegenwoordigd middels een pakket van maximaal 4 maatregelen. De kiezer geeft voor elk thema aan hoe belangrijk hij/zij het thema vindt (en kan desgewenst thema’s overslaan) en beoordeelt vervolgens de pakketten maatregelen op wenselijkheid. Op basis hiervan komt een inhoudelijk, op maat gesneden stemadvies tot stand en wordt de kiezer tegelijk inhoudelijk geïnformeerd over de maatregelen die hen boven het hoofd hangen. Dat de kiezer zelf kan aangeven welke thema’s hij/zij belangrijk vindt, en vervolgens in staat gesteld wordt om voor alle partijen pakketten maatregelen te bestuderen en te vergelijken, maakt het stemadvies van de Writers Block Stemtestgenuanceerder, inhoudelijker en persoonlijker dan dat van Stemwijzer en Kieskompas.
Het is waar: deze stemtest is niet in een handomdraai ingevuld. Maar politiek is niet makkelijk. Keuzes maken is niet makkelijk. Beleid maken en uitvoeren: niet makkelijk. U wilt dat politici moeite voor u doen? Prima, maar doet u dan eerst de moeite om uzelf goed te informeren, en neem de tijd voor het invullen van deze test voordat u gaat stemmen.
KIJK HIER

Rechtse stemtest
Je bent boos en hebt tabak van oude politiek! Je wilt kiezen voor nieuwe politiek en bent dus veroordeeld tot klein rechts. Maar welke partij dan? Om de groep ontevreden kiezers tegemoet te komen ontwikkelde Writers Block de Rechtse Stemtest, die specifiek als doel heeft te differentiëren tussen de 4 klein-rechtse partijen Lijst 5 Fortuyn, Partij voor de Vrijheid, Partij voor Nederland, en EénNL. De test behelst 9 thema’s – uiteenlopend van dierenwelzijn tot tucht – die een belangrijke rol spelen in de verkiezingsprogramma’s van klein-rechts.
Wat vorm betreft lijkt deze test dus op de reguliere Writers Block Stemtest: niet makkelijk, maar inhoudelijk zeer zeker de moeite waard. U kunt maar eens in de paar jaar naar de stembus: grijp die kans en maak er wat van!
KIJK HIER

Ken-uw-Kamerleden-quiz
Wegens doorslaand succes op herhaling: de Ken-uw-Kamerleden-quiz. Dacht u de kamerleden die de afgelopen regeerperiode het puche hebben bezet wel te kennen? Denkt u expert genoeg te zijn om de poppetjes wel bij hun naam te kunnen noemen? Laat maar zien dan! Het klinkt bedriegelijk simpel: kies zo snel mogelijk de juiste naam bij de foto van het zittend kamerlid. Kijkt u maar hoever u komt…
Binnen de redactie is al een verwoedde strijd om een plaats in de top 3 aan de gang…
KIJK HIER

Post!
Bescheiden als we zijn slechts één e-mail uit de vele verzoekjes om toch snél met de Stemtest te komen:
Juul schreef:
Hi, kan jullie stemwijzer please online? Elke stem die via stemwijzer.nl wordt gedaan is verloren :-(. Ik wil jullie stemwijzer ook graag promoten naar vriende, collega’s e.d. Moet ie wel online zijn. Groeten & thanks voor de kwaliteit die jullie leveren.

+++++

Om van de drukte te bekomen is de redactie helaas genoodzaakt zich terug te trekken in een kuuroord hoog in de alpen. Ansichtkaarten kunnen wij daar helaas niet ontvangen, maar mocht u de redactie toch een wenskaart of ander bericht willen sturen, gebruik dan dit formulier

Aan dit nummer werkten mee:
Sly, lijnberg, Leon Driessen, Rinus van Alebeek, Daniel Schut, Gerard Mutsaers, Helmut, Daniël Tijink, J. K. Harsman, Sam Gerrits, Simone Duwel, Yvonne Pannekoek, Maarten van Groningen, Jan Bletz, Arnold Jonk, Melissa van Amerongen, Rogier Verkade, Sofie van der Sluis, Take Vrijlandt en Emile Proper.

About redactie