Hoera, we zijn uitgegeven! En nu…? Deel 4

Vervolg van deel 3

De media-aandacht voor dit boekproject doet een samenzwering in de hoogste regionen vermoeden. Wouter en ik liepen er over te geinen toen we op 4 april naar de opnamens voor VPRO boeken (uitzending van 15 april) liepen. Gekken denken regelmatig dat ze door het ganse volk gevolgd worden en in de krant staan en op TV komen. Op de dag dat we in studio De Plantage met boekenpaus Wim Brands mochten praten stond ons interview in Trouw, groter dan groot in De Verdieping. Midden bovenaan de voorpagina stond een verwijzing ‘wat is er subliem aan een psychose’ met een cutout uit een plaat van Jannemiek. Ons boek werd in totaal op 5 pagina’s gemeld, inclusief een reusachtige afdruk van Jannemieks werk met een quote uit het boek voorp De Verdieping. Daar achter kwam een bijna volledige spread, met onze bio en achtergrond info. Twee dagen later, op 6 april stonden we bij Cicero in de Volkskrant, Pieter Hilhorst, de man die ons ook interviewde bij Desmet Live gaf ons boek 5 sterren Nu zal dat wel een beetje geflatteerd zijn, want hij vind t ons boek ook een geweldige stunt, maar er moet natuurlijk wel een zeker schrijftalent achter zitten. Anders kan hij ons niet zo verkopen.

Damn, als je mij in 2005 had gezegd: “stuur een mailtje naar die Wouter Kusters en schrijf een half boek en ik garandeer je, twee jaar later sta je met vijf sterren in Cicero Keuze en mag je komen blaten in VPRO boeken, teken hier voor je ziel,” had ik het misschien nog wel gedaan ook. Maar blijkbaar lukt het ook zonder.

Dit is dus – een zekere vorm van – succes. Ondertussen werk ik gewoon verder met mijn KJP kindertjes, eet ik tosties achter het beeldscherm en ben afwisselend in extase / maak ik me zorgen over mijn kersverse relatie. Tegelijkertijd wordt er over ons boek gepraat en lopen mensen er langs in de winkel, strelen vingers de kaft, kijken ogen het in en lopen er mensen mee naar de kassa, of niet. Een ding is zeker: Het is een behoorlijk vreemde, schizoïde ervaring om also starring in dit circus te zijn.
Wordt vervolgd..

About sam gerrits