Redactioneel, aflevering februari 2007

WB zoekt bloggers
Na een proefperiode van een paar maanden zijn we er op de redactie uit: WBlog is here to stay. Tot op nu vooral gevuld door redactieleden en hun allerallerallerbeste vrienden, maar daar willen we verandering in brengen. Wie zin heeft om te bloggen en kan laten zien dat ook te kunnen, stuurt een mailtje naar de redactie. Uiteraard kort doch relevant of geestig van strekking, en briljant spitsvondig geschreven. Zet hem op!

Nieuwe auteurs & dichters
Jawel, een nieuwe auteur met een fijn stukkie op de valreep. Ed Vervoorn is zijn naam, Afkicken heet zijn stukkie. Lekker voor tussen de koffie en de taart door, vergeet uw vrolijke bui niet weer op te zetten na het lezen.
Daarnaast een auteuresse, of auteurenne zo u wil, die ook debuteert in WB! En wel Marina van Dongen. Zij beschrijft in vlotte stijl een herinnering aan een even herkenbare als kortstondige maatschappijbetrokken bevlieging in De Waarheid voor beginners.Tenslotte schreef geestelijk moeder van onze geliefde mevrouw ten Brakel, Simone Duwel, een vers versje voor ons Krassend Crayon. Een dichtdebuut! Hiep hiep!

Post!
En hoe! Wij waren met stomheid geslagen toen we de volgende mail in onze brievenbus kregen:

Hoi, een tijdje geleden deed ik jullie test om mijn politieke soulmate te vinden. Ik schreef er een stukje over op mijn weblog en kreeg van de week opeens een mailtje van mijn politieke soulmate. Hij wilde me zien! Ik heb erg gelachen, want vond jullie test een goeie grap. Beleefd wimpelde ik mijn politieke soulmate af, dat hij te ver weg woonde. Maar hij vond het geen enkel probleem om naar Amsterdam te komen! Ik moet nu harde maatregelen inzetten om van hem af te komen. Ik mail het jullie zodat jullie er volgend jaar een waarschuwing bij zetten. Sommige van die politici zijn blijkbaar desperate:)

Vriendelijke groet,
Manon Sikkel

Uiteraard hing de redactie meteen aan telefoon om de politie, GGD, pers én Matthijs van Nieuwkerk erbij te halen om deze onbedoelde stalkerij te retallieren. Helaas niet nodig – Manon kon het zelf wel aan. Vrouwen van tegenwoordig…

Zoek WB
Ook deze maand komen er weer diverse mensen binnen via een zoekmachine.
Onder andere op deze tien zoektermen of -zinnen:

– draaibanken, hoe werk ik ermee
– fred oster
– jonge jongens die aan elkaar zitten
– wat te doen bij gele aanslag op de tong
– woordenboek borstje
– de politiek na de dood van ghandi
– plasgootje
– knoflook potentie
– ik naakt
– leuk maar handig kapsel

We zijn inmiddels opgehouden met het duiden van dé WB-lezer op basis van zijn/haar ingevoerde zoeksleutel(s)…

Van de fax van Harsman
Deze maandag, 5 februari 2007, <press>_en_teert ookoi in Arti
Amsterdam haar ‘1024’.
Aan en achter de piano, 17h00 – 18h00
______________________________________________

Uit het persbericht:
‘1024’ by ookoi is a DVD based upon a collection of one thousand and
twenty four sound bytes all of which have been carefully extracted from
recordings of ookoi’s live performances and interventions over the last two years.

“Every presentation is a premiere …”

ookoi are HarS and FPCM.
Cover art by Rob Scholte.

http://raudio.nl/1024/

Welkom!


maandag 5/2, 17h00
Maatschappij Arti et Amicitiae
Rokin 112
AMSTERDAM

Theaterdebuut Rob Kappen
Tijdens het festival Cement 2007 in Maastricht kunnen we allemaal het theaterdebuut van trouw schrijver/recensent Rob Kappen gaan zien. Het stuk heet Macropsie; monoloog voor een meisje van zeventien. “Aan de hand van herinneringen, bespiegelingen over tijd en ruimte, de evolutietheorie, reïncarnatie en haar familieleden leidt ze ons in een cummulerende suspense binnen in haar wereld”, aldus Kappen.

Macropsie is te zien en te beluisteren in Het Pesthuys, Vijf Koppen 1 te Maastricht, op 20 maart (19 uur) en 22 maart (17 uur en 22.15 uur). Meer informatie bij www.productiehuisbrabant.nl of www.festivalcement.nl.

Deadline voor het januarinummer
Wie een bijdrage aan het januarinummer wil leveren is van harte uitgenodigd, en welkom geïnviteerd, zoals de redactie graag pleegt te zeggen. Stuur je doorvrochte artikel of lichtvoetige beschouwing over de verkiezingen bij voorkeur via het vacatureformulier, maar mailen met redactie@writersblock.net kan ook (zorg ervoor dat je mail door het spamfilter heenkomt, dus artikelen over Viagra liever via het formulier).De deadline is op 26 februari. 2007, dat is.

Aan dit nummer werkten mee:
Ed Vervoorn, Servaas Jansen, Rinus van Alebeek, Gerard Mutsaers, Helmut, Daniël Tijink, J. K. Harsman, Sam Gerrits, Simone Duwel, Yvonne Pannekoek, Maarten van Groningen, Jan Bletz, Arnold Jonk, Melissa van Amerongen, Rogier Verkade, Sofie van der Sluis, Take Vrijlandt en Emile Proper

About de redactie