Redactioneel, aflevering maart 2007


Woordenboek gaat mach 3.0
Het Woordenboek van de 21ste eeuw is al jaren een van onze populairste rubrieken. Het is overigens ook een van onze langstlopende rubrieken. En dat laatste was een beetje een probleem geworden. De interface was een beetje verouderd geraakt, maar erger: bepaalde definities waren niet meer up to date. Duisenberg? Dood! Kabinet Balkenende? Balkenende IV zul je bedoelen! Inbellen? Doen mensen dat nog, dan? Kortom, omdat wij anders toch maar oude vrouwtjes lastig vallen op straat (zie hangjongere), besloten we deze enorme klus ter hand te nemen. We hebben een geheel nieuwe interface en database gebouwd. Een en ander is gebaseerd op het populaire WordPress – de software die we gebruiken om te bloggen. Maar dan met een flinke hoeveelheid plugins en eigen hacks, zodat we van een blog een woordenboek hebben gemaakt.

Zodoende is er nu het geheel vernieuwde Woordenboek van de 21ste Eeuw. Nu nog interactiever. Je kunt nu direct zelf je bijdrage online toevoegen. En anderen kunnen opmerkingen achterlaten om je definitie aan te scherpen. Ook is er een mogelijkheid om bestaande definities ter discussie te stellen. En je kunt het woordenboek aan je RSS-reader toevoegen zodat je direct weet of er nieuwe definities zijn. Ook hebben we een fijne plaatjes-feature toegevoegd en zijn er nieuwe woorden.We zijn nog bezig met de laatste technische details en ook inhoudelijk zijn we nog niet helemaal klaar. Maar we zijn klaar genoeg om je te laten delen in ons enthousiasme: kijk hier!

Zoek WB!
Ook deze maand komen er weer diverse mensen binnen via een zoekmachine. Onder andere op deze tien zoektermen of -zinnen:

  • Microwarmtekrachtcentrale
  • Met veel gel
  • Ik zie alles paars ziekte
  • Hoe worden zeehonden afgeslacht
  • Hans Hillen seks
  • Zachte billen
  • Ongelijkheid bij de homo sapiens
  • Eerste staartjes

Post!
WB krijg graag post van haar trouwe lezers, bijvoorbeeld deze alleraardigste jongedame die ons vriendelijk vraagt haar te helpen haar abonnements te wijzigen. Hartverwarmend, vinden we dit.

De redactie is er nog niet over uit of deze dame lijdt aan het agressieve interpunctiesyndroom of aan dysproportioneel fontfobia. Wie het weet mag het zeggen.

Deadline voor het aprilnummer
Wie een bijdrage aan het januarinummer wil leveren is van harte uitgenodigd, en welkom geïnviteerd, zoals de redactie graag pleegt te zeggen. Stuur je doorvrochte artikel of lichtvoetige beschouwing over de verkiezingen bij voorkeur via het vacatureformulier, maar mailen met redactie@writersblock.net kan ook (zorg ervoor dat je mail door het spamfilter heenkomt, dus artikelen over Viagra liever via het formulier). De deadline is op 26 maart. 2007, dat is.

Aan dit nummer werkten mee:
Lev Bont, Rinus van Alebeek, Gerard Mutsaers, Helmut, Daniël Tijink, J. K. Harsman, Sam Gerrits, Simone Duwel, Yvonne Pannekoek, Maarten van Groningen, Jan Bletz, Arnold Jonk, Melissa van Amerongen, Rogier Verkade, Sofie van der Sluis, Take Vrijlandt en Emile Proper

About ed vervoorn